Siirry sisältöön

Terveydenhuollon erityisasiantuntija aloitti palliatiivisen hoidon ja saattohoidon kehittäjänä

Julkaistu 24.1.2020 10.44

Tampereella ja Orivedellä kehitetään parantumattomasti sairaan oireita lievittävää palliatiivista hoitoa sekä saattohoitoa. Terveydenhuollon erityisasiantuntija Hanna Hävölä aloitti tämän vuoden alussa työnsä Tampereen kaupungin palliatiivisen hoidon ja saattohoidon kehittäjänä ja koordinoijana.

Tavoitteena on, että ikääntyvän ihmisen saattohoito voidaan toteuttaa turvallisesti ja suunnitelmallisesti loppuun asti hänen omassa kodissaan, palvelukodissa tai esimerkiksi hoivaosastolla ja minimoida turhat, asiakasta kuormittavat viime hetken sairaalasiirrot.

Hanna Hävölän johdolla saattohoidolle laaditaan kaupunkitasoinen suunnitelma, jossa otetaan huomioon sosiaali- ja terveysministeriön laatukriteerit. Kevään 2020 aikana tehdään kartoitus saattohoidon toteutumisesta sekä selvitetään, millaista koulutusta henkilöstö tarvitsee.

Asiakasnäkökulmaa suunnitelmaan haetaan saattohoidossa olleiden asiakkaiden omaisille suunnatulla kyselyllä. Hävölä toimii myös asiantuntijana palliatiiviseen hoitoon ja saattohoitoon liittyvissä kysymyksissä. Ikäihmisten palveluihin perustetaan myös saattohoidon vastuuhenkilöverkosto.


Lisätietoja

Erityisasiantuntija
Hanna Hävölä
puhelin +358417302440
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki