Siirry sisältöön

Jenny Alhonen on vuoden 2019 tamperelainen vapaaehtoinen

Julkaistu 16.1.2020 16.00

Tampereen kaupunki on valinnut vuoden 2019 vapaaehtoiseksi Jenny Alhosen. Alhonen on toiminut Punaisen Ristin Nuorten turvatalolla vapaaehtoisena eri tehtävissä viiden vuoden ajan. Hän on ollut mukana muun muassa päivystäjänä tilapäismajoituksessa ja vetänyt nuorten taideryhmää.


Jenny Alhonen on vuoden 2019 tamperelainen vapaaehtoinen.

Vuoden vapaaehtoisen valinnut sosiaali- ja terveyslautakunta pyysi marraskuussa kuntalaisilta ehdotuksia palkittavasta. Alhosta ehdottaneet pitävät häntä luotettavana ja kiittelivät hänen kykyään kohdata nuoria: kun nuori kaipaa kuuntelevaa aikuista, Alhonen osaa pysähtyä kuuntelemaan. Alhonen myös toteuttaa vapaaehtoistyötä tehdessään erinomaisesti Punaiselle Ristille tärkeää inhimillisyyden periaatetta ja osaa olla ihminen ihmiselle.

Nuorten turvatalolla tehtävä vapaaehtoistyö on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa, ajoittain myös haastavaa. Välillä talolla vietetään hyvin rauhallisia iltoja, jolloin voidaan pelata lautapelejä ja leipoa, toisinaan taas talolla on useita nuoria ja heitä saattaa tulla lisää ilta- ja yöaikaan.

Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta valitsee ja palkitsee vuosittain vapaaehtoistoimijan. Palkinnolla halutaan nostaa esiin tamperelaisia vapaaehtoistyön ruohonjuuritason tekijöitä, jotka ovat kannustavia esimerkkejä ja tuovat iloa, tukea, voimavaroja ja toivoa niille, joiden kanssa he toimivat. Tällä kertaa haussa oli lasten ja nuorten ja lapsiperheiden mielenterveyden edistämisen parissa työskentelevä tamperelainen vapaaehtoinen. Palkinto on jaettu vuodesta 2015 lähtien.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Veli-Matti Lahdenniemi