Siirry sisältöön

Amurin Kortelahdenkadun korttelin täydennysrakentamiseen tähtäävä asemakaavamuutos alkaa

Julkaistu 9.1.2020 13.05

Tampereen Amurin alueen kortteliin osoitteessa Kortelahdenkatu 14-16 suunnitellaan täydennysrakentamista. Asemakaavamuutos alkaa osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävillä ololla 31.1.2020 saakka kaupungin verkkosivuilla ja Palvelupiste Frenckellissä.

Suunnitelman mukainen täydennysrakentaminen Kortelahdenkatu 14 - 16:ssa sijoitettuna kuvasovitteeseen.
 

Suunnitelmassa kerrotaan muun muassa hankkeen ajatellusta etenemisestä, tavoitteista sekä siitä kuinka suunnittelusta saa tietoja ja mitä vuorovaikutusmahdollisuuksia on tulossa. Asiasta pidetään yleisötilaisuus keskiviikkona 22.1.2020 klo 17.00-19.00 Galleria Nottbeckissa Finlaysonilla osoitteessa Satakunnankatu 18.

Asunto-osakeyhtiöiden aloitteesta tehtävällä asemakaavan muutoksella tavoitellaan tonttien täydennysrakentamista Amurin yleissuunnitelman suositusvaihtoehdon mukaisesti. Asemakaavoituksen tavoitteena on täydennysrakentaminen niin, että alueen kaupunkikuva paranee ja viihtyisyys lisääntyy.

Kaupunginhallituksessa 17.6.2019 hyväksytyn Amurin yleissuunnitelman tavoitteena on Amurin kehittäminen viihtyisänä ja laadukkaana keskustan kaupunginosana. Kyseessä on ensimmäinen Amurin yleissuunnitelmaan pohjautuva asemakaavamuutos.

Alueella on hyvät palvelut. Lähin kauppa ja päiväkoti ovat naapurikortteleissa ja alle 500 metrin päässä on kaksi peruskoulua. Lähimmille bussipysäkeille on matkaa 200 metriä ja tulevalle raitiovaunupysäkille 300 metriä.

Tonteilla sijaitsee vuosina 1969 ja 1970 valmistuneet kolmikerroksiset asuinkerrostalot, jotka muodostavat yhtenäisen kerrostalolamellin. Rakennukset on tarkoitus purkaa. Hakija on teettänyt uudisrakentamisesta viitesuunnitelman, jossa on kaksi tornitaloa. Satakunnankadun puoleiseen katutasoon on hahmoteltu liiketilaa.


Lisätietoja

Kaavoitusarkkitehti
Altti Moisala
puhelin 044 4314369


Teksti Anna-Leea Hyry