Siirry sisältöön

Kulttuuritalo Laikun Studiossa Suvi Härkönen

Julkaistu 8.1.2020 15.55

Kulttuuritalo Laikun Studion tammikuun näyttelynä nähdään Suvi Härkösen näyttely Need. Näyttely käsittelee inhimillisen, hyväksyvän kosketuksen tarvetta. Härkösen teokset kuvaavat usein vaikeasti sanallistettavia fyysisiä kokemuksia yksilön suhteessa yhteisöön. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

Need käsittelee inhimillisen, hyväksyvän kosketuksen tarvetta. Kosketus on ensimmäisiä elämämme kokemuksia ja kosketuksen puute yksi ihmisyksilölle vahingollisimpia asioita. Näyttely rakentaa maisemaa, jossa kosketuksen puuttuminen saa ihmisen rakentamaan itsensä ja toisten välille jotakin, jonka kautta kompensoida yksinäisyyden ja vaillejäämisen kokemusta - suojaava kerros peittää alleen haavoittuvan lihan ja elävän kaipuun.

Härkösen teokset kuvaavat usein vaikeasti sanallistettavia fyysisiä kokemuksia yksilön suhteessa yhteisöön. Ne kehottavat pysähtymään ja antamaan hienovaraisten elementtien muodostaa tiloja, joissa asettua toiseuden, irrallisuuden ja vaihtoehtoisten todellisuuden kokemusten maisemaan. Minimalistiset ja meditatiiviset teokset muodostuvat näkyvien rakenteiden, tyhjän tilan ja katsojan yhteisvaikutuksesta.

Suvi Härkönen on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja Taideinstituutista sekä taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston visuaalisen kulttuurin koulutusohjelmasta. Hänen tuotantonsa painottuu kokemuksellisiin ja tilallisiin installaatioihin. Härkösen töitä on ollut esillä sekä yksityis- että ryhmänäyttelyissä vuodesta 2009 alkaen. Hän asuu ja työskentelee Porvoossa.

Työskentelyä ovat tukeneet Svenska kulturfonden ja Taiteen Edistämiskeskus.

Näyttely avoinna:

11.1.2020 – 2.2.2020

ti–pe 9–21, la-su 10–18

Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4


Lisätietoja

Kulttuurituottaja
Karoliina Paappa
puhelin 044 481 1775
sähköposti [email protected]


Teksti Suvi Härkönen

Kuvat Suvi Härkönen