Siirry sisältöön

Suosittu kaupunkiappis sai hiilijalanjälkilaskurin

Julkaistu 8.1.2020 9.28

Tampere.Finland-sovellus kokoaa yhteen kasvavan määrän kaupunkilaisille hyödyllisiä palveluja. Yksi uusimmista ominaisuuksista on hiilijalanjälkilaskuri, seuraavaksi mukaan on tulossa asukkaiden palautteenannon ja osallistumisen mahdollistava kanava.

Tampere.Finland-sovellukseen on kerätty asukkaille ja matkailijoille hyödyllisiä palveluja: reittiopastus, joukkoliikenteen reitit ja aikataulut, parkkihallien vapaat pysäköintipaikat, sähköinen kirjastokortti, kulttuuriraitteja ja Tampereen tapahtumakalenteri sekä Tampere Tunnetuksi Passi.

Reittioppaan hiilijalanjälkilaskuri on yksi sovelluksen uudemmista ominaisuuksista. Käyttäjä voi hakea haluamansa reitin ja verrata, miten paljon julkisen liikenteen käyttäminen, pyöräily tai käveleminen pienentävät matkan hiilijalanjälkeä yksityisautoiluun nähden.

–Taustalla ovat Tampereen tavoite olla hiilineutraali vuonna 2030 ja Kestävä Tampere 2030 -ohjelma, joka pyrkii muun muassa innostamaan ihmiset käyttämään enemmän kestäviä liikkumismuotoja, kertoo projektipäällikkö Maarit Vehviläinen STARDUST-hankkeesta.

Lisää käyttäjiä ja ominaisuuksia

Sovelluksen ensimmäinen versio julkaistiin helmikuussa 2019 ja sen jälkeen latausten määrä on ollut tasaisessa kasvussa. 35 000 latauksen raja on ylitetty ja kasvu jatkuu.

Tampere.Finland-sovellusta kehitetään edelleen. Seuraavaksi siihen on suunnitteilla osio, joka antaisi kaupunkilaisille mahdollisuuden osallistua helposti oman ympäristönsä asioiden hoitoon ja kaupunkisuunnitteluun. Sovelluksen kautta voisi ainakin antaa kaupungille palautetta, tehdä vikailmoituksia ja osallistua käyttäjäkyselyihin.

Tampere.Finland-sovellus on kehitetty Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelmassa Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelman rahoittaman STARDUST-projektin ja Visit Tampereen kanssa. Sovelluksen on toteuttanut Geniem Oy, ja sen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.

STARDUST-projekti on saanut rahoitusta Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta (grant agreement N° 774094).

EU-lippu ja Stardust-logo.

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Maarit Vehviläinen
puhelin 050 336 7696
sähköposti [email protected]

Projektipäällikkö
Anni Joela
puhelin 040 721 9867
sähköposti [email protected]


Teksti Päivi Stenroos