Siirry sisältöön

Ensimmäiselle ja toiselle luokalle siirtyvät: haku koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan ja Eppu-kerhoihin alkoi

Julkaistu 7.1.2020 14.01

Haku koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan ja Eppu-kerhotoimintaan ensi lukuvuodeksi 2020–2021 on alkanut Tampereella. Haku koskee tällä hetkellä esiopetuksessa olevia lapsia, jotka aloittavat koulun elokuussa 2020. Lisäksi haku koskee nykyisiä ensimmäisen luokan oppilaita, jotka siirtyvät toiselle luokalle elokuussa 2020. Paikkaa tulee hakea 21.1.2020 mennessä.

Ekaluokan oppilaat viittaavat
 

Aamu- ja iltapäivätoimintaa ovat kaupungin järjestämä Eppu-kerhotoiminta kouluilla yhdessä esiopetusikäisten lasten kanssa sekä yksityisten toimijoiden järjestämä aamu- ja iltapäivätoiminta.

Perusopetuksen 1. ja 2. vuosiluokkien oppilailla on mahdollisuus hakea aamu- ja iltapäivätoimintaan, jos molemmat vanhemmat ovat töissä tai opiskelemassa.

Paikka voidaan myöntää lapselle myös erityisestä syystä. Muu erityinen syy tarkoittaa perheen tai lapsen perusteltua tarvetta, joka arvioidaan tapauskohtaisesti. Erityinen syy edellyttää, että huoltajan lisäksi lapsen tilanteen tunteva asiantuntija on esittänyt riittävän selvityksen tai tarpeen arvioinnin paikan tarpeellisuudesta

Perhe voi valita tarvitsemansa tuntimäärän kolmesta eri vaihtoehdosta

Iltapäivätoimintaa on tarjolla koulutuntien jälkeen klo 12–17. Osassa ryhmistä on tarjolla myös aamutoimintaa klo 8–10, jos sille on riittävästi kysyntää.

Perheet voivat valita palveluntarpeen kolmesta eri vaihtoehdosta: 1–3 h/päivä, 3–4,5 h/päivä tai 4,5–6 h/päivä. Toimintamaksut määräytyvät valitun vaihtoehdon mukaan. Niissä ryhmissä, joissa on aamutoimintaa, tunnit voidaan jakaa aamun ja iltapäivän kesken niin, ettei perheen valitsema enimmäistuntimäärä ylity.

Tarvittaessa lapselle on mahdollista hakea paikkaa myös vuorohoitoa järjestävistä palveluista.

Toimintaan haetaan Tampereen kaupungin aamu- ja iltapäivätoiminnan verkkosivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Lisätietoja toiminnasta saa verkkosivuilta ja sähköpostitse osoitteesta apip.palveluohjaus(at)tampere.fi


Lisätietoja

Asiakaspalvelupäällikkö
Katri Mantere
puhelin 040 849 2107
sähköposti [email protected]

Koordinaattori
Päivi Pöyhönen
puhelin 040 175 9052
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala