Siirry sisältöön

Linnainmaalla kunnostetaan Käpylehmänpuisto - tutustu suunnitelmaan

Julkaistu 7.1.2020 10.14

Linnainmaalla kunnostetaan Käpylehmänpuisto turvallisemmaksi ja viihtyisämmäksi eri ikäryhmien käyttöön. Puiston leikkipaikka varustetaan uusin leikkivälinein ja pelikenttää kohennetaan uusin pinnoin ja korkeammalla aidalla. Kunnostussuunnitelma on nähtävänä ja kommentoitavana 7.–21.1.2020 puistossa, palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) ja verkkosivulla www.tampere.fi/puistosuunnitelmat. Käpylehmänpuiston kunnostamista esitetään vuodelle 2020.

Käpylehmänpuisto on pääosin metsäinen viheralue, jonka itäosasta löytyy leikkipaikka, pelikenttä sekä pieni koripallottelupaikka. Leikkipaikan kaikki leikkivälineet vaihdetaan uusiin. Leikkipaikka varustetaan monipuolisilla keinuilla: lauta-, turvaistuin-, pesä-, heiluri ja sinä&minä-keinuilla. Heilurikeinussa voi keinua useampi seisaallaan tai istuen ja sinä&minä-keinuun mahtuu kaksi: esimerkiksi taapero ja aikuinen. Uusia välineitä ovat myös liukumäkiteline, monitoimiteline, karuselli, jousikiikut ja hiekkalaatikko. Välineiden turva-alueet tehdään hiekkatekonurmipintaisina.

Pelikentän päätyaidat uusitaan neljä metriä korkeilla teräsverkkoaidoilla. Pelikentän kylkeen tulee uusi hiekkatekonurmipintainen kuntoilupaikka, jossa on monipuoliseen kehonharjoitteluun soveltuva street workout-teline. Koripallottelupaikan koriteline uusitaan ja asfalttiin maalataan heittorajat.

Leikkipaikan ja pelikentän kivituhkapinnat uusitaan. Myös vanhat käytävä-, leikkipaikka- ja kenttävalaisimet uusitaan. Osa käytävävalaistuksesta on uusittu jo aiemmin ledvalaisimiksi eikä niitä ole tarvetta uusia. Käytävän varsille asennetaan roska-astioita ja penkkejä. Leikkipaikan eteläosaan istutetaan uusi havupuu.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin +358504131911


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen