Siirry sisältöön

Sulkavuoren louheen kuljetus Hiedanrantaan alkaa joulukuussa

Julkaistu 11.12.2019 13.01

Sulkavuoressa alkavan Keskuspuhdistamo Oy:n louhintaurakan kakkosvaiheen kiviaines kuljetetaan Tampereen kaupungin välivarastointialueelle Hiedanrantaan entisen lumenvastaanottopaikan viereiselle alueelle. Louheen kuljetus alkaa joulukuun puolivälin jälkeen, ja louhetta ajetaan puolentoista vuoden ajan eli vuoteen 2021 saakka.

Päivällä louhetta ajetaan pääasiassa Rajasalmen sillan tai Hervannan valtaväylän kautta Louhetta ei kuljeteta keskusta-alueiden ja Sulkavuoren lähistön asuinalueiden kautta. Yöllä louheen kuljetus on mahdollista Tammelan puistokadun kautta rantatunnelin suuntaan. Louheen mahdolliset kuljetusreitit on määritelty urakassa. Kuljetusten määrä vuorokaudessa vaihtelee, enimmillään kuljetuksia voi olla useita satoja vuorokaudessa.

Hiedanrannan lisäksi louheen vaihtoehtoisina läjitysalueina käytetään kahta Lahdesjärven läjitysaluetta. Kuljetettavan louheen kokonaismäärä on noin 1,5 miljoonaa kuutiota. Urakan hinta määräytyy toteuman ja louheen kuljetuspaikan sekä jatkokäsittelyn perusteella. Urakoitsijana on Skanska Infra Oy.

Louhetta hyödynnetään kaupungin rakennuskohteissa

Louhe käytetään joko sellaisenaan tai jatkojalostettuna Tampereen kaupungin rakennuskohteissa. Kierrätyksessä peruslähtökohtana on hyödyntää irrotettu kiviaines mahdollisimman tehokkaasti ja ekologisesti. Tähän päämäärään pyritään minimoimalla kuljetusmatkat ja ennakoimalla tulevat louheen jatkokäyttöpaikat.

Optimoidut kuljetusmatkat ja ajoreitit vähentävät päästöjä sekä liikennettä ja samalla minimoidaan siirtokustannukset. Puhdistamon kalliorakenteista irrotetun louheen hyötykäyttö myös vähentää luonnonkiviainesten käyttötarvetta rakentamisessa.


Lisätietoja

Rakennuttaminen:
Rakennuttajainsinööri
Petri Leppänen
puhelin +358503051402

Sopimusasiat:
Kiinteistökehityskoordinaattori
Katariina Rauhala
puhelin 040 159 8808