Siirry sisältöön

Tampere Smart City Week tarjoaa monipuolisen tapahtumaviikon tammikuussa

Julkaistu 28.11.2019 11.43

Kestävä, älykäs ja fiksu kaupunki: miten se syntyy? Tammikuussa 2020 kysymykseen löytyy vastauksia Tampere Smart City Week -tapahtumista.

 

Muutokset ympärillämme saattavat tapahtua melko huomaamattomasti, vaikka todellisuudessa ne ovat monipuolisen teknologian sekä tutkimus- ja kehitystyön pitkäjänteisiä tuloksia. Smart City -kehitys etsii uusia ratkaisuja meidän jokaisen saataville, jotta voisimme nauttia sujuvasta arjesta.

Tampere Smart City Week esittelee laajasti älykaupunkikehitystä useissa eri tapahtumissa 25.–31.1.2020. Viikon tapahtumissa pääsee tutustumaan, miten Tampereen seudulla luodaan innovatiivisia, digitaalisia ja kestäviä älykkään kaupungin ratkaisuja. Ohjelmasta voi valita itselle sopivan tavan tutustua älykaupunkikehitykseen.

– Viikon tärkeimpiä tavoitteita on vahvistaa yritysten, yliopistojen, tutkimuslaitosten ja kaupunkien välistä yhteistyötä. Se edesauttaa uusien, kansainvälisesti skaalattavissa olevien älykkäiden kaupunkiratkaisujen sekä liiketoimintamalleja syntymistä, kertoo elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen Tampereen kaupungilta.

Tampere on hedelmällinen innovaatioalusta yrityksille. Kaupunki haluaa muun muassa varmistaa, että liikenne ja rakentaminen toteutetaan älykkäästi. Raitiotie, kansi ja areena, maanalaiset pysäköintialueet, tunnelit ja muut logistiset rakenteet luovat omalta osaltaan Tampereelle sujuvaa kaupunkiympäristöä.

Viikon aikana tapahtumia järjestetään muun muassa Finlaysonin alueella ja Tampere-talossa.
Tapahtumaviikon ensimmäiset ohjelmatiedot on julkaistu, josta muutama poiminta kaikille avoimista ja maksuttomista tapahtumista:

Tampere-talossa lauantaina 25.1. järjestettävä Tiedon valoa -tapahtuma on suunnattu erityisesti kuntalaisille. Tiedon Valoa -tapahtumassa esitellään monipuolisesti sitä, mitä kaikkea älykäs kaupunki voi tarkoittaa. Tarjolla on näkemistä, tekemistä ja kokemista kaikenikäisille. Tapahtumassa pääsee tutustumaan erilaisiin näkökulmiin, palveluihin, sovelluksiin ja käytännön asioihin, joita älykaupunkikehitykseen liittyy.
Tapahtumassa esitellään muun muassa kaupungin palveluita ja toimintaa. Tapahtuman järjestää Tampereen yliopisto.

Monitoimitalo 13:ssa järjestetään maanantaina 27.1. suuri E-sports-päivä, jossa kaikenikäiset pääsevät tutustumaan E-urheiluun. Päivän aikana kuullaan useita eri ammattilaispuhujia, nähdään näytösluonteisia E-sports -otteluita ja samalla pääsee itse tutustumaan pelaamisen mielenkiintoiseen ja syvään konseptiin.
Tapahtuman järjestää Tampereen kaupungin liikunta -ja nuorisoyksikkö, Monitoimitalo 13.

Tampere Smart City Week -tapahtumaviikko järjestetään yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Mukana ovat Tampereen kaupunki, Business Tampere, Tampereen korkeakouluyhteisö, Coss ry ja Tampereen Kauppakamari.
Tapahtumaviikon ohjelmaa kootaan parhaillaan ja päivittyvään ohjelmaan voi tutustua Tampere Smart City Week –sivulla osoitteessa: Ulkoinen linkkismarttampere.fi/tampere-smart-city-week/tscw-ohjelma/Lisätietoja

Koordinaattori
Katri Schulze
puhelin 040 076 5552
sähköposti [email protected]