Siirry sisältöön

Galleria Muuntotilan kevään 2020 haku on avoinna

Julkaistu 22.11.2019 11.34

Tampereen uusi taidegalleria on avannut avoimen haun vuoden 2020 keväälle. Taiteilijalle ilmaisen näytelyn kuratoi Rajataide ry ja toimintaa koordinoidaan yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Tarjolla on neljä näyttelyaikaa helmi-toukokuulle ja hakuaika päättyy 15.12.

 

Galleria Muuntotila sijaitsee Tampereen Hiedanrannassa, Lielahden kartanossaa. Gallerian tilat koostuvat kahdesta noin 30 neliöisestä huoneesta, joista toisessa on valvojan työpiste ja avoin lukunurkkaus. Näyttelysuunnitelmassa tulee huomioida tilan rajoitteet. Gallerian seiniin, lattiaan tai kattoon ei saa kiinnittää teoksia. Tilassa on ripustamista varten ripustuskiskot.

Näyttelyaikaa haetaan vapaamuotoisella sähköisellä hakemuksella, jossa tulee olla:

- hakijan yhteystiedot (osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite)
- näyttelysuunnitelma
- kuvia tai luonnoksia näyttelyyn tulevista teoksista tietoineen
- 3-5 kuvaa uusimmasta tuotannosta teostietoineen
- mahdollinen videomateriaali esikatselulinkkinä
- ansioluettelo
- mahdollinen toive näyttelyn ajankohdasta

Hakemus tulee lähettää yhtenä PDF-tiedostona, jonka tiedostokoko on max. 3 MB. Hakemuksen otsikkokenttään tulee merkitä “Galleria Muuntotilan näyttelyhaku". Hakemukset tulee lähettää 15.12.2019 klo 23.59 mennessä alta löytyvään Muuntotilan sähköpostiosoitteeseen. Ainoastaan sähköpostitse ajoissa tulleet hakemukset hyväksytään. Näytteilleasettajat valitsee Rajataiteen jäsenistöstä koostuva jury.

Taiteilijoilta ei peritä näyttelyvuokraa. Näyttelyjen valvonnasta sekä näyttelyjulisteiden painattamisesta ja jakamisesta vastaavat Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja Rajataide ry yhdessä. Taiteilija on itse vastuussa näyttelyn ripustuksesta, purusta, näyttelyjulisteen taitosta, teosten tuotantokustannuksista, teosten vakuuttamisesta, matkakuluista sekä avajaistarjoiluista. Galleria Muuntotila ei pysty tarjoamaan näytteilleasettajille AV-laitteistoa lainaan.

Galleria Muuntotilan toiminta

Muuntotila on uusi nykytaidegalleria Hiedanrannassa Lielahden kartanossa, jota koordinoi yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja Rajataide ry. Näyttelyn pitäminen Galleria Muuntotilassa on taiteilijalle maksutonta. Maksuttomuus ja ennakkoluuloton kuratointi antavat tilaisuuden myös rohkealle kokeilulle. Kartanon sekä Hiedanrannan tehdasalueen tilat ja toimijat luovat mahdollisuuden kiinnostaville yhteistyöprojekteille, tapahtumakokonaisuuksille ja onnekkaille sattumille. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Rajataide ry on vuonna 1996 perustettu tamperelainen kuvataiteilijoiden ja muiden kulttuurin ammattilaisten yhdistys, joka ylläpitää Hämeenpuistossa sijaitsevaa Galleria Rajatilaa ja sen yhteydessä toimivaa Laitapuoti-kirjakauppaa sekä kuratoi Galleria Muuntotilan näyttelyitä Lielahden kartanolla.

Hiedanranta on kaupunkilaisten, yritysten ja yhteisöjen paikka kehittää elävää, monimuotoista ja kestävää kaupunkikulttuuria. Alueella toimii jo esimerkiksi skeittihalli Kenneli DIY, Kulttuuritila Kuivaamo ja taiteilijoiden ja käsityöläisten yhteisö Hiedanrannan Paja. Alueen kulttuuritoimintaa koordinoi Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

Tampereen Hiedanranta on tulevaisuuden älykäs ja kestävä kaupunginosa, jossa tulee olemaan koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 tekijälle. Kaupunginosan rakentaminen alkaa vuonna 2020 ja raitiotietä rakennetaan vuosina 2021 - 2024. Kaupunginosan kehitystyön arvioidaan valmistuvan 2040 - 2050-luvuilla.


Lisätietoja

Hiedanrannan kulttuuri
Projektityöntekijä
Janne Rahkila
puhelin 041 730 0258
sähköposti [email protected]

Kulttuuripalvelupäällikkö
Elise Pedersen
puhelin 050 553 8673
sähköposti [email protected]

Galleria Muuntotila
sähköposti [email protected]
Lielahden kartano
Tehdaskartanonkatu 38
33400 Tampere
avoinna ti-pe klo 10–17, la 12-16
  • Esteetön pysäköinti
  • Porrashissi
  • Wc
  • Esteetön wc
  • Lastenhoitohuone