Siirry sisältöön

Asukasilta Länsi-Tampereen nopeusrajoituksen muutoksesta 27.11.

Julkaistu 21.11.2019 10.42

Länsi-Tampereella laaditaan suunnitelmaa 30 km/h aluenopeusrajoituksesta ja liikenteen rauhoittamisesta. Suunnittelualueeseen kuuluvat Epilä, Epilänharju, Haukiluoma, Ikuri, Kaarila, Kalkku, Lamminpää, Myllypuro, Rahola, Ristimäki, Tesomajärvi, Tohloppi ja Villilä. Suunnitelmia esitellään asukastilaisuudessa keskiviikkona 27.11.2019 kello 17-19 Tesoman hyvinvointikeskuksessa (Tesomankatu 4). Tilaisuuden kahvitarjoilu alkaa kello 16.30.

kuva: liikennemerkki 30 km/h
 

Tilaisuuden alussa esitellään 30 km/h- aluenopeusrajoituskyselyn tuloksia ja suunnittelualueelta koottuja lähtötietoja nopeustasomittauksista ja liikenneonnettomuuksista Tilaisuudessa voi antaa palautetta aluenopeusrajoitussuunnitelmista. Paikalla on kaupungin liikennesuunnittelijoita.

Aluenopeuden muutos perustuu nopeusrajoitusjärjestelmän uudistukseen, joka hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa vuoden 2016 lopulla. Nopeusrajoitus alenee asuinalueilla nykyisestä 40:stä 30 kilometriin tunnissa vuoteen 2021 mennessä. Nopeusrajoitusjärjestelmän uudistuksen tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen. Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta. Lisäksi liikennettä rauhoitetaan muun muassa ajoratamerkinnöillä, heräteraidoilla ja parantamalla suojateiden havaittavuutta.

Ajonopeudet vaikuttavat liikenneonnettomuuksien todennäköisyyteen ja vakavuuteen. Alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa. Myös jalankulku ja pyöräily sujuu turvallisemmin. Alhainen nopeus vähentää kiihdytyksen tarvetta ja sitä kautta melua.


Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Heljä Aarnikko
puhelin 040 806 4917
sähköposti [email protected]