Siirry sisältöön

Etelä-Hervannan koululle, päiväkodille ja suun terveydenhuollolle suunnitellaan uutta rakennusta

Julkaistu 20.11.2019 19.41

Etelä-Hervannan koulun, päiväkodin ja suun terveydenhuollon tilojen uudisrakennuksen hankesuunnitelma hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 20.11.2019 jatkosuunnittelun pohjaksi ehdolla, että Tampereen kaupunginhallitus hyväksyy esityksen. Rakennusinvestoinnin kustannusarvio on yhteensä 34,4 miljoonaa euroa.

Lautakunta esittää hankkeen määrärahaa tarkistettavaksi urakkalaskennasta saatujen todellisten kustannusten mukaiseksi. Pirkanmaan Voimia osallistuu kustannuksiin keittiön osalta; keittiölaitteiden kustannusarvio on noin 280 000 euroa. Rakennustyöt on tarkoitus ajoittaa vuosille 2021/maaliskuu–2023/toukokuu, ja rakennus otettaisiin käyttöön vuonna 2023 elokuussa.

Suunnitelman mukaan Mekaniikanpolku 9:ssä sijaitseva vanha koulurakennus puretaan. Sen tilalle rakennetaan nelikerroksinen uudisrakennus, jossa olisi koulu 1300 oppilaalle, päiväkoti noin 160 lapselle sekä suun terveydenhoidon 10 hoitohuoneen kokonaisuus aputiloineen. Henkilöstömäärä olisi yhteensä noin 200.

Rakennuksen bruttoala on 14 156 neliötä ja hyötyala 9394 neliötä. Uudisrakennus sijoittuu keskeisesti tontille. Suunnitelman mukaan päiväkodin piha on tontin itäpuolella ja koulun välituntipiha länsipuolella. Välituntipiha jaetaan kahtia isoille ja pienille oppilaille.

Nelikerroksissa rakennuksessa on koulun opetustiloja ja päivähoidon ryhmätiloja sekä keittiö, ruokasali, liikuntatilat, oppilashuollon, hallinnon ja suun terveydenhoidon tilat. Ilmastointikonehuoneet sijaitsevat 4. kerroksessa ja ullakolla. Rakennuksessa on kaksi henkilöhissiä, joista toinen soveltuu tavarankuljetukseen. Kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy, ja ne soveltuvat myös iltakäyttöön.

Rakennuksessa ei kuljeta ulkokengillä, kengät jätetään eteiseen. Oppilaiden ja päiväkotilasten kulku tiloihin tapahtuu välitunti- ja leikkipihojen kautta. Iltakäytön pääsisäänkäynti on rakennuksen pohjoispuolella. Hammashoidon tiloihin ja isoon liikuntasaliin kuljetaan pohjoispuolelta. Päiväkodin tilat sijaitsevat rakennuksen itäpuolella kahdessa kerroksessa (kerrokset 2 ja 3). Ryhmätilat tehdään joustaviksi siten, että osa ryhmätiloista on mahdollista ottaa helposti opetuskäyttöön. Myös päiväkoti voi käyttää pienempää salia liikuntasalinaan.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell