Siirry sisältöön

Tampereen kaupunkiympäristön ajankohtaisia kehityskysymyksiä ratkotaan 72 tunnissa

Julkaistu 19.11.2019 14.30

Millaisilla ratkaisuilla raitiotien tulevat solmukohdat parantavat kestävää liikkumista ja luovat elävää kaupunkiympäristöä? Tähän kysymykseen opiskelijat ideoivat innovatiivisia ja uusia ratkaisuja 72 tunnin liikennehaasteessa.

Opiskelijoiden joukkueiden tehtävänä on ideoida kehittämiskonsepteja kahteen tulevaan solmukohtaan: Hiedanrantaan ja Lielahteen sekä Koilliskeskukseen. Tehtävänannon paljasti apulaispormestari Jaakko Stenhäll kilpailun ensimmäisenä päivänä 19.11.2019.

72 tunnin liikennehaaste on Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoille suunnattu 72 tunnin aikana suoritettava kilpailu. Opiskelijoista on muodostettu joukkueita, joissa on edustettuna eri osaamisaloja Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoista. Joukkueiden tehtävänä on ideoida kehittämiskonsepteja kahteen tulevaan solmukohtaan: Hiedanrantaan ja Lielahteen sekä Koilliskeskukseen.

Kilpailu järjestetään 19.–22.11. yhteistyössä Tampereen kaupungin, Pirkanmaan ELY-keskuksen, Tampereen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Rambollin kanssa.

Tampereen kaupungin yhtenä toiveena on haastaa vakiintuneita käsityksiä eri osaamisaloista.

- Odotan opiskelijoilta heittäytymistä ja omien mielipiteiden jatkuvaa haastamista muiden tiimiläisten ajatuksiin peilaten, kertoo tuomariston puheenjohtajana toimiva projektipäällikkö Antti Haukka Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelmasta.

Voittaja julkistetaan yhteisessä tilaisuudessa perjantaina 22.11. Tilaisuus järjestetään Pääkirjasto Metson Kuusi-salissa klo 8 alkaen ja se on avoin kaikille kiinnostuneille.

Kilpailu mahdollistaa opiskelijoille tilaisuuden verkostoitumiselle sekä tutustuttaa opiskelijat oikeaan projektityöskentelyyn. Oppiminen on tehokasta ja käytännönläheistä. Kilpailun voittajajoukkue palkintaan kahden päivän opintomatkalla Kööpenhaminaan.

- Aiemmista kisoista tiedämme, että monella opiskelijoiden esittämällä idealla on ollut vaikutusta kilpailussa käsiteltyihin kehittämiskohteisiin – vaikkei sellaisenaan, mutta useammasta kilpailutyöstä on ainakin idean siemen tunnistettavissa. Lisäksi opiskelijat ovat päässeet esittelemään ideoitaan kilpailun seurauksena laajalti ja uskon, että ryhmien ideoille tulee olemaan tänäkin vuonna kysyntää, sanoo liikennehaasteen ideoinut Jukka-Pekka Pitkänen Rambollista.

72 tunnin liikennehaaste järjestetään nyt viidettä kertaa. Ensimmäinen liikennehaaste järjestettiin Tampereella 2015, jolloin joukkueiden tehtävänä oli ideoida raitiotien mahdollistamia uusia ratkaisuja Tampereen keskustaan. Vuonna 2016 liikennehaaste järjestettiin pääkaupunkiseudulla, 2017 Oulussa ja 2018 Lappeenrannassa.

Twitterissä ja Instagramissa liikennehaastetta voi seurata kilpailun aikana hashtagilla #72tuntia. Haasteelle on myös perustettu Facebook-tapahtuma 72 tunnin liikennehaaste 2019.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki, Raitiotien kehitysohjlema
Projektipäällikkö
Antti Haukka
puhelin 040 180 7096
sähköposti [email protected]

Ryhmäpäällikkö
Ryhmäpäällikkö
Maija Musto
puhelin 050 544 1023
sähköposti [email protected]