Siirry sisältöön

Hiedanrannassa ladataan lauantaina akkuja Kaamoskinkereissä

Julkaistu 18.11.2019 7.00

Hiedanrannassa kuusen valot syttyvät ja rauhoitutaan talven viettoon lauantaina 23.11. klo 11-16. Kaikille avoimessa ja ilmaisessa tapahtumassa on luvassa tekemistä ja kokemista lämpimässä tunnelmassa Lielahden kartanolla, Jukolassa ja Hiedanrannan Pajalla.

Teksti Kaamoskinkerit lämpöä ja tunnelmaa talven varalle
 

Lielahden kartanolla uppoudutaan ambient-musiikin maailmoihin Ulkosaaristo Liven sähkömusiikin keinoin. Ulkosaaristo Liven visuaalinen toteutus kokoaa estetiikkansa digitaalisen maailman ja luonnon kohtaamisesta. Äänimaljarentoutuksissa pääsee hiljentymään ja lataamaan energiavarastot tulevaa pimeää talvea varten ja Metsämieliretkillä pääsee nauttimaan luonnosta ohjattujen virkistys-, rentoutus ja mielentaitoharjoitusten parissa.

Lämpöä ja tunnelmaa kaamokseen tarjoaa myös Kahvila Mielihyvin kuuman kaakaon ja omien, salaisten reseptien, mukaan tehtyjen glögien voimin. Tietenkin myös muita juomia ja purtavaa löytyy. Omatekoisen jalkakylpysuolan valmistaminen kotiin viemisiksi tai vaikka joululahjaksi onnistuu helposti osallistumalla opastettuun työpajaan.

Taiteilijoiden ja käsityöläisten työtilat ja puodit ovat avoinna vierailijoille ja odottavat tutustumaan tulevia Hiedanrannan Pajalla. Avoinna on myös Jukola, josta saa tietoa alueen historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Kartanolla Galleria Muuntotilassa ihastusta herättävät Ninni Luhtasaaren ilmeikkäät suihkulähteet ja värikkäät tekstiiliteokset.

Lapsille on luvassa lukuhetki ja naamion tekoa Pelottoman Peltohiiren seurassa sekä Hehkumahkun koko perheelle sopiva varjoteatterityöpaja, jossa pääsee kokeilemaan tätä omalaatuista ja taianomaista ilmaisumuotoa, nuken rakentelua ja hakemaan ideoita varjoteatterikokeiluihin kotona.

Kaikki ohjelma sopii koko perheelle.
Tapahtumaan on vapaa pääsy. Muutokset mahdollisia.

Ohjaaja hymyilemässä äänimaljojen takana. Ympärillä rekvisiittana kasveja ja patsaita.
Äänimaljarentoutus on lempeä ja syvästi rentouttava kokemus. Rentoutukset pidetään Lielahden kartanon Jumppaamossa klo 12-13 ja klo 15-16. Ohjaajana Mari Nisonen.

Lisätietoja

Hiedanrannan kulttuuri
Projektityöntekijä
Janne Rahkila
puhelin 041 730 0258
sähköposti [email protected]


Teksti Janne Rahkila

Kuvat Äänimatljat: Pekko Vuorela