Siirry sisältöön

Tule viettämään Lapsen oikeuksien päivää perhetapahtumaan

Julkaistu 14.11.2019 11.30

Lapsen oikeuksien päivää vietetään lauantaina 23.11.2019 klo 10–14 iloisen tapahtumapäivän merkeissä Monitoimitalo 13:ssa Tampereella.

Tapahtumassa lapset voivat yhdessä tuttujen aikuisten kanssa puuhailla monenlaisia asioita. Ohjelmassa on muun muassa rintanappien ja kangaskassien tekoa, askartelua, ilmavolttirata ja keilausta, loruilua, leikkiä, valokuvausta, kasvomaalausta ja yhdessä lautapeleillä pelailua sekä muuta kivaa puuhaa. Paikalla myös Liikkuva kirjasto, josta voi lainata kirjoja omalla kirjastokortilla.

Ilmaiseen tapahtumapäivään ovat tervetulleita kaikki lapset ja aikuiset viettämään yhteistä aikaa hyväntuulisen toiminnan parissa. Tapahtumassa palkitaan muun muassa tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi tehdystä työstä Vuoden Aikuinen ja Hyvä Haltija, sekä Lasten Tampere ry:n ja Lastenkirjainstituutin Leikitään sanoilla -kirjoituskilpailun voittajat. Monitoimitalossa on kahvila, josta voi tarvittaessa ostaa pientä purtavaa tapahtuman aikana.

Tapahtuman järjestävät Tampereen kaupunki, Tampereen seurakunnat ja useat eri lasten ja perheiden parissa toimivat järjestöt.

Tiesitkö? Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain marraskuun 20. päivä. Vuoden 2019 teema on jokaisen lapsen oikeus olla oma itsensä. YK:n yleiskokous hyväksyi Lapsen oikeuksien sopimuksen 20.11.1989. Lapsen oikeuksien päivän ilmainen perhetapahtuma on järjestetty Tampereella vuodesta 2003 lähtien. Sisäministeriö on vuodesta 2013 lähtien suositellut kansalaisille yleistä liputusta lapsen oikeuksien päivänä.

Monitoimitalo 13 sijaitsee Tampereen keskustassa (os. Satakunnankatu 13, käynti Pellavatehtaankadun puolelta). Tapahtuman tilat Monitoimitalossa ovat esteettömät.

Tervetuloa!


Lisätietoja

Lapsiasiamies
Tiia Heinäsuo
puhelin 050 411 2434
sähköposti [email protected]


Teksti Ella Sulin

Kuvat Jenni Barnett-Erlandsson