Siirry sisältöön

Tampere myy kaksi tonttia Ranta-Tampellan alueelta vapaarahoitteiseen asuntorakentamiseen

Julkaistu 11.11.2019 17.23

Tampereen kaupunki myy kaksi tonttia Ranta-Tampellasta vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon. Tontit ovat olleet varattuna Bonava Suomi Oy:n, OP:n ja Tampereen opiskelija-asuntosäätiön muodostamalle ryhmittymälle. Toisen tontin ostaa OP Tonttirahasto ky, toisen samaan konsortioon kuuluva X-Group Asunnot Oy perustettavan yhtiön lukuun. Molempien tonttien myyntihinta on 3, 325 miljoonaa euroa, yhteensä 6, 65 miljoonaa euroa. Tampereen kaupunginhallitus päätti 11.11.2019 esittää valtuustolle tonttien myyntiä.

Tonteille on tarkoitus rakentaa vapaarahoitteisia omistus- ja vuokra-asuntoja. Osan asunnoista voi ensin vuokrata ja myöhemmin lunastaa omaksi. Osa asunnoista voi olla pientalomaisia kaksikerroksisia asuntoja. Tarkoituksena on rakentaa alueelle myös yhteisöllisyyttä ja palveluita alueelle tuovia tiloja, mm. kuntosali, kahvila, verstas, smartposti, yhteinen vierashuone, kattopuutarha/kasvihuone, yhteinen sauna terasseineen, yhteiskäyttöauto ja pyörähuolto.

Ostajien mukaan 2/3 asuntotuotannosta on vapaarahoitteista ja 1/3 toteutetaan valtion pitkällä korkotukilainalla. Korkotukilainalla toteutettavien asuntojen tontin myynnistä Tampereen opiskelija-asuntosäätiölle päättää myöhemmin tässä kuussa kokoontuva asunto- ja kiinteistölautakunta.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu