Siirry sisältöön

Koko perheen yhteisötaidekoulu aloittaa Hiedanrannassa Lielahden kartanolla

Julkaistu 7.11.2019 17.09

Ilmaisia ja kaikille avoimia taidepajoja luvassa Hiedanrannassa marras- ja joulukuussa. Pajat ovat suunnattu erityisesti perheille, mutta myös ilman lapsia voi tulla mukaan. Taidepajat järjestää yhteisötaidekoulu Hehkumahku yhdessä Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa ja ne pidetään lauantaisin Lielahden kartanolla!

Lapsia ja aikuisia tekemässä varjoteatteria.
 

Yhteisötaidekoulu Hehkumahku on uusi yhteisötaiteellista opetusta ja tekemistä tarjoava ja tutkiva taidekoulu, joka on perustettu Mahdollisuuksien Tilalle vuonna 2018, jossa se on toteuttanut monipuolista koko perheen taidetoimintaa.

Hehkumahkun pääasiallinen tarkoitus on luoda yhteisöllisempää taiteen tekemistä sekä tarjota matalan kynnyksen mahdollisuuksia kokeilla erilaisia taidemuotoja. Lähestymistapa taiteeseen on monitaiteellinen, eikä Hehkumahkussa pyritä tuottamaan ensisijaisesti pelkästään teknistä osaamista yhteen taiteenalaan liittyen. Keväällä ja syksyllä 2019 Hehkumahkun taidepajoja on järjestetty myös Tahmelan Huvilalla. Yhteisötaidekoulu on avoinna kaikille lapsille ja heidän vanhemmilleen tai muille lasten tärkeille aikuisille.

Neljä klovnia esiintyy yleisölle

Taidepajojen sisältö 16.11.-7.12. lauantaisin

Sirkusta ja teatterileikkejä. 16.11. klo 13-15

Kuinka monta temppua voi tehdä yhdellä palloilla, miten jongleerataan kahdella huivilla tai miten kolme palloa pysyy ilmassa? Tule kokeilemaan erilaisia jongleerausvälineitä yhdessä perheen kanssa. Sirkusharjoitusten lisäksi luvassa lämmittely- ja rentoutusleikkejä. Ohjaajana: Johanna Peltola

Varjoteatteri. 23.11. klo 13-15

Tule kokeilemaan omalaatuista ja taianomaista ilmaisumuotoa; varjoteatteria. Tutustumme erilaisiin varjoteatterin muotoihin, kehon varjoon, varjonukkeihin ja värivarjoihin. Työpaja tarjoaa myös ideoita varjoteatterikokeiluihin kotona, vaikka osana jouluista yhdessäoloa ja tarinointia. Työpajaan sisältyy kevyttä liikuntaa ja haluttaessa nopeaa nukenrakentelua. Ohjaajana: Tytti Marttila. Työpaja pidetään Hiedanrannan Kaamoskinkerit –tapahtuman yhteydessä.

Satuolentojen päivähipat. 30.11. klo 13-15

Luvassa tanssillinen tarinamatka, jossa tehdään yhteinen tanssiseikkailu satuolentojen maailmaan. Tule tutkimaan millä tavoin satuolennot tanssivat tähtien tuikkeessa! Ohjelmassa myös kasvomaalausta ja leikkejä. Saa pukeutua! Ohjaajana: Henni Salo

Animaatiopaja. 7.12. klo 13-15

Tehdään yhdessä liikkuva sähköinen joulukortti. Tule kokeilemaan perinteistä esineanimaatiota. Hahmoja siirretään kuva kuvalta ja kuvista tehdään video. Jos haluat voit ottaa mukaan omia leluja tai vaikka joulukoristeita seikkailemaan korttiisi. Ota mukaasi älypuhelin tai tabletti jos sinulla sellainen on. Käytämme ilmaista Stop Motion Studio-ohjelmaa, joka kannattaa ladata laitteelle jo etukäteen. Alle kouluikäiset oman aikuisen kanssa. Osallistua voi toki myös ilman omia laitteita! Ohjaajana: Medianomi Leena Lehti.

Teksti yhteisötaidekoulu hehkumahkun taidepajat hiedanrannassa

Lisätietoja

Yhteisötaidekoulu Hehkumahku
sähköposti [email protected]
puhelin 045 2304483

Hiedanrannan kulttuuri
Projektityöntekijä
Janne Rahkila
puhelin 041 730 0258
sähköposti [email protected]