Siirry sisältöön

Kasvupalvelujohtajaksi Irene Impiö

Julkaistu 1.11.2019 12.49

Työllisyys- ja kasvupalvelujen palveluryhmän kasvupalvelujohtajaksi on valittu tradenomi AMK (ylempi) Irene Impiö, 43. Hän siirtyy tehtävään Pirkanmaan TE-palvelujen Yrittäjyys, työnantaja- ja yrityspalvelujen palvelujohtajan paikalta. Irene Impiö aloittaa uudessa tehtävässään 11.11.2019.

Irene Impiö
 

Irene Impiö on opiskellut tulevaisuuden johtamista ja asiakaslähtöistä palveluliiketoimintaa. Hän on toiminut myös Pirkanmaan maakuntauudistuksen valmistelun aikana Pirkanmaan liitossa kasvupalvelujen projektipäällikkönä. Pirkanmaan maakuntauudistuksen kasvupalvelujen yhteydessä Impiö on selvittänyt yhteisjärjestämisen ja palvelujen yhteensovittamisen malleja ja mahdollisuuksia. Erityisenä tarkastelun kohteena oli allianssimalli kasvupalvelujen ja kuntien yhteistyön muotona.

- Irene Impiön koulutus ja merkittävä työkokemus antavat erinomaiset edellytykset tehtävän hoitoon. Irene Impiö on monipuolinen työ-, koulutus- ja elinkeinopolitiikan osaaja. Hän nauttii laajalti luottamusta työllisyys - ja kasvupalvelujen tehtäväalueella. Tehtävä vaatii erityisesti muutos- ja verkostojohtamisen osaamista, joissa Impiö on osoittanut kyvykkyytensä aiemmissa tehtävissä, kertoo Tampereen kaupungin Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen.

- Nykyisen hallitusohjelman tavoitteena on, että kuntien roolia työllisyyspalvelujen järjestäjänä vahvistetaan. Tavoitteena on, että keväällä 2020 käynnistetään työllisyyden kuntakokeiluja Suomeen. Tampere valmistautuu osaltaan tähän muutokseen, mutta suuntaa kehitystyötään samalla jo strategisesti seuraaviin vaiheisiin. Jatkossa kuntien järjestämisvastuuta on tarkoitus laajentaa edelleen huomioiden kaupunkien ja työmarkkinoiden erityistarpeet esim. uudet kohderyhmät. Tampereella tavoitellaan mm. työllisyys- ja yrityspalvelujen vahvempaa integraatiota.
Irene Impiön vastuualueena tulee olemaan Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluryhmän yrittäjyys- ja työnantajapalvelut sekä kaupungin yrityspalvelujen järjestäminen. Ryhmään on hienoa saada mukaan laaja-alainen julkisten yrityspalvelujen kehittäjä ja osaaja, sanoo työllisyysjohtaja Regina Saari Tampereen kaupungin työllisyys-ja kasvupalveluryhmästä.

- Haluan olla mukana rakentamassa ja johtamassa työllisyys- ja kasvupalvelujen uudistusta. Tavoitteeni kasvupalvelujohtajana on edistää laajassa kumppanuudessa Tampereella yritysten syntyä, kasvua ja kansainvälistymistä tukevia yrityspalveluja sekä vaikuttavia osaamis- ja rekrytointipalveluja. Mielestäni asiakaslähtöisillä ja vaikuttavilla kasvupalveluilla vaikutetaan myönteisesti Tampereen ja koko Pirkanmaan kilpailukykyyn sekä kuntalaisten hyvinvointiin, kertoo kasvupalvelujohtajaksi valittu Irene Impiö.


Lisätietoja

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Teppo Rantanen
puhelin 040 023 5442
sähköposti [email protected]

Tampereen kaupungin työllisyysjohtaja
Regina Saari
puhelin 050 346 9603
sähköposti [email protected]