Siirry sisältöön

Maksuton Kirjastokino-suoratoistopalvelu käyttöön Tampereella

Julkaistu 1.11.2019 9.40

Tampereen kaupunginkirjasto on hankkinut asiakkaidensa käyttöön uuden Kirjastokino-suoratoistopalvelun, jossa on elokuvia maksutta kaikenikäisille.

 

Tampereen kaupunginkirjasto otti 1. marraskuuta koekäyttöön uuden valtakunnallisen elokuvien suoratoistopalvelun Kirjastokinon. Palvelussa on sekä kotimaisia että ulkomaisia elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja. Tarjontaa on myös lapsille. Kirjastokinon yli 500 elokuvan kokoelmaa voi katsella rajoituksetta. Osa sisällöistä on palvelussa pysyvästi, ja osa vaihtuu jatkossa neljä kertaa vuodessa.

Kirjastokino otetaan ainakin aluksi käyttöön vuoden kokeiluna. Etäkäytettävä elokuvien lainauspalvelu vastaa asiakkailta tulleisiin toiveisiin ja laajentaa elokuvavalikoimaa, sillä kaikkia Kirjastokinon elokuvia ei kirjaston kokoelmasta löydy.

- Digitaalisten palveluiden kehittäminen ja niiden tarjonnan monipuolistaminen on yksi Tampereen kaupunginkirjaston tärkeistä tavoitteista. Kirjastokino on loistava lisä e-kokoelmaamme, johon kuuluu jo ennestään esimerkiksi e-kirjoja, e-äänikirjoja, e-lehtiä, musiikin suoratoistopalveluita ja soitonopetuksen verkkokursseja. Elokuvien suoratoistopalvelu nousi halutuimpien tulevaisuuden kirjastopalveluiden joukkoon myös tänä syksynä Tampereen kirjastoverkkoselvityksen yhteydessä tehdyssä kuntalaiskyselyssä, verkkopäällikkö Ismo Raitanen Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Palvelu tarkistaa asiakkaan iän

Tampereen kaupunginkirjaston asiakkaat voivat kirjautua Kirjastokinoon kirjastokortin numerolla ja sen nelinumeroisella tunnusluvulla osoitteessa kirjastokino.fi. Kirjastokinossa on sisältöjä eri ikärajoilla, mutta lapset pääsevät katsomaan vain ikäisilleen tarkoitettuja elokuva, sillä palvelu tarkistaa asiakkaan iän kirjastojärjestelmästä kirjautumisen yhteydessä.

Kirjastokino toimii kaikissa uusimmissa selaimissa pöytäkoneilla, tableteilla ja puhelimilla. Toistaiseksi palvelu ei ole käytössä muissa Pirkanmaan kirjastoissa. Palautetta kokeilusta voi lähettää osoitteeseen kirjasto.verkkopalvelut(at)tampere.fi.

Ulkoinen linkkiKirjastokino Koti- ja ulkomaisia elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja. Käyttö PIKI-kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla.


Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Verkkopäällikkö
Ismo Raitanen
puhelin 0400 831 796
sähköposti [email protected]

Kokoelmapäällikkö
Maarit Helen
puhelin 040 776 5455
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi