Siirry sisältöön

Ninni Luhtasaaren Lillumisia -näyttely avataan 1.11. Hiedanrannassa

Julkaistu 28.10.2019 14.41

Lielahden kartanolla sijaitsevan Galleria Muuntotilan kolmannen näyttelyn taiteilija on tamperelainen kuvataiteilija-muusikko Ninni Luhtasaari. Näyttely on avoinna 1.-23.11. ti-pe klo 10-16 ja la klo 11-16. Luhtasaaren teosten maailmankuva perustuu pinnalle ryöppyävään primitiivisyyteen ja nähtävillä on keramiikkaa, viherkasveja, suihkulähteitä sekä käsin kirjottuja tekstiiliteoksia.

Yksityiskohta Luhtasaarten teoksesta.
 

Luhtasaaren veistoksia, kirjontaa ja installaatioita on nähty aiemmin muun muassa useissa yksityisnäyttelyissä, Tampereen taidemuseolla, Mäntän kuvataideviikoilla sekä Ars Auttoisilla. Luhtasaari on myös osa helsinkiläis-tamperelais-savonlinnalaista Sexy Sexy Lover - taiteilijaryhmää. Muusikkona hän esiintyy suosikkiyhtyeissä Jari Raaste, Maria ja Marsialaiset, Ninni Forever Band, Pintandwefall ja Risto.

Ninni Luhtasaari kuvailee tulevaa näyttelyään seuraavasti:
"Riisumalla ilmaisusta osoittelevat elementit, sörkitään ihmisen ja eläimen välille keksittyä rajapintaa. Kömpelön villiä lillumista. Lohtu löytyy usein vahingossa, tiedostamatta. Rakkaus elämään leviää alitajunnasta toiseen, kuin sienirihmasto. Lempeiden linssien läpi tarkastellaan hämmennystä, häpeää ja kosketusta. Olemme kaikesta huolimatta osa kokonaisuutta, sillä bakteerit tarvitsevat isäntiään."

Edellinen Galleria Muuntotilan näyttely, Dino Vapaavuoren Werk Room, keräsi lähes 1000 kävijää 28.9.-26.10.

Galleria Muuntotila

Muuntotila on uusi nykytaidegalleria Hiedanrannassa Lielahden kartanolla, jota koordinoi yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja Rajataide ry. Näyttelyn pitäminen Galleria Muuntotilassa on taiteilijalle maksutonta. Maksuttomuus ja ennakkoluuloton kuratointi antavat tilaisuuden myös rohkealle kokeilulle. Kartanon sekä Hiedanrannan tehdasalueen tilat ja toimijat luovat mahdollisuuden kiinnostaville yhteistyöprojekteille, tapahtumakokonaisuuksille ja onnekkaille sattumille. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Rajataide ry on vuonna 1996 perustettu tamperelainen kuvataiteilijoiden ja muiden kulttuurin ammattilaisten yhdistys, joka ylläpitää Hämeenpuistossa sijaitsevaa Galleria Rajatilaa ja sen yhteydessä toimivaa Laitapuoti-kirjakauppaa sekä kuratoi Galleria Muuntotilan näyttelyitä Lielahden kartanolla.

Hiedanranta on kaupunkilaisten, yritysten ja yhteisöjen paikka kehittää elävää, monimuotoista ja kestävää kaupunkikulttuuria. Alueella toimii jo esimerkiksi skeittihalli Kenneli DIY, Kulttuuritila Kuivaamo ja taiteilijoiden ja käsityöläisten yhteisö, Hiedanrannan Paja. Alueen kulttuuritoimintaa koordinoi Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

Tampereen Hiedanranta on tulevaisuuden älykäs ja kestävä kaupunginosa, jossa tulee olemaan koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 tekijälle. Kaupunginosan rakentaminen alkaa vuonna 2020 ja raitiotietä rakennetaan vuosina 2021 - 2024. Kaupunginosan kehitystyön arvioidaan valmistuvan 2040 - 2050-luvuilla.


Lisätietoja

Hiedanrannan kulttuuri
Janne Rahkila
puhelin 041 730 0258
sähköposti [email protected]

Kulttuuripalvelupäällikkö
Elise Pedersen
puhelin 050 553 8673
sähköposti [email protected]

Galleria Muuntotila
sähköposti [email protected]
Lielahden kartano
Tehdaskartanonkatu 38
33400 Tampere
avoinna ti-pe klo 10–17, la 12-16
  • Wc
  • Esteetön wc


Teksti Ninni Luhtasaari, Janne Rahkila

Kuvat Ninni Luhtasaarei, rajattu teoskuva