Siirry sisältöön

Aluenopeusrajoituksen 30 km/h toteutus etenee Tampereen itäisillä asuinalueilla

Julkaistu 28.10.2019 13.22

Haiharan, Hankkion, Kaukajärven ja Vehmaisten alueella liikkuvien tulisi huomioida muuttuneet nopeusrajoitukset. Asuinalueilla on nyt aluenopeusrajoituksena 30 km/h, ja alueen nopeusrajoituksiin on tullut myös muita muutoksia. Muutokset tulivat voimaan lokakuun puolivälissä.

Aakkulan, Hallilan, Hankkion, Jokipohjan, Korkinmäen, Lukonmäen, Messukylän, Muotialan, Nekalan, Turtolan, Veisun, Vihiojan, Viialan, Viinikan ja Vuohenojan alueilla liikennemerkkien asennukset aluenopeusrajoituksen muutosta varten alkavat maanantaina 28.10. Viinikan suunnasta itään päin. Asennustyö kestää arviolta pari viikkoa, jonka jälkeen aloitetaan liikennemerkkien asennus Hakametsän, Huikkaan, Kaupin, Kissanmaan, Niihaman, Pappilan, Ristinarkun, Ruotulan, Takahuhdin ja Uudenkylän alueilla.

Ajoratamerkintöjä päästään maalaamaan keväällä lumien sulettua ja asvaltin kuivuttua. Mahdollisia rakenteellisia toimenpiteitä kuten hidasteita varten tehdään tarvittaessa ajonopeuksien seurantamittauksia. Rakenteellisten toimien toteutukseen päästään kesäkaudesta 2020 alkaen.

Nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisesta päätettiin yhdyskuntalautakunnassa 29.12.2016. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen. Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta. Uudet nopeusrajoitukset ovat jo voimassa useilla asuinalueilla.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Mira Siren
puhelin +358408007581