Siirry sisältöön

Vanhusneuvosto toivoo suunnitelmallisuutta penkkien sijoittamiseen

Julkaistu 25.10.2019 10.38

Tampereen vanhusneuvostolle tulee paljon palautetta penkkien puuttumisesta eri puolelta kaupunkia. Vanhusneuvosto esittääkin kaupungille, että penkit kartoitetaan ja niiden sijoittamisesta tehdään suunnitelma.

Tampere kuuluu Maailman terveysjärjestö WHO:n ikäystävällisten kaupunkien verkostoon. Ikäystävällisyyteen kuuluu monia osa-alueita osallisuudesta asumiseen. Vanhusneuvoston saaman palautteen perusteella kaupunkiympäristön esteettömyyteen liittyvät asiat ovat kuitenkin yksi tamperelaisten ikäihmisten pääasiallisista huolenaiheista. Erityisesti penkkien puute on vanhusneuvoston usein kuulema krooninen valituksen aihe.

Tähän mennessä vanhusneuvosto on ratkonut penkkipulmia penkki kerrallaan ja onnistunutkin siinä melko hyvin. Vanhusneuvostosta tapauskohtainen lähestymistapa tuntuu kuitenkin liian epäjärjestelmälliseltä ja sattumanvaraiselta Tampereen kokoiselle ikäystävälliseksi julistautuneelle kaupungille.

Moni pohjoismainen ikäystävällinen kaupunki on kartoittanut penkkinsä ja muodostanut niistä mittarin ikäystävällisyydelle. Kun penkit on kartoitettu, niiden sijoittamiselle voidaan muodostaa kriteerit. Tampereella kriteerit voisivat pohjautua jo olemassa olevaan esteettömien asiointireittien suunnitelmaan

Vanhusneuvosto toivoo myös, että penkit näkyisivät kaupungin karttajärjestelmissä, jolloin niiden huoltokin olisi helpompi järjestää. Vanhusneuvoston tiedustelujen mukaan Tampereen Infralla olisi resurssit kartoittaa penkit, mikäli kaupunki tekisi toimeksiannon.

Lisätietoja

Vanhusneuvoston puheenjohtaja
Tarja Jokinen
puhelin 040 560 6711
sähköposti t49.jokinen(at)gmail.com