Siirry sisältöön

Anna palautetta puistojen ja katujen kesäkunnossapidosta

Julkaistu 22.10.2019 9.53

Onnistuttiinko viheralueiden, leikkipaikkojen, torien, väylien ja muiden yleisten alueiden hoidossa ja puhtaanapidossa kesäkaudella 2019? Anna palautetta kaupungille ja vastaa jokavuotiseen verkkokyselyyn, joka on avoinna 22.10.–18.11.2019 sivulla www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Harjatraktori puhdistaa Näsinpuistoa laululavan lähistöllä
 

Palautetta voi antaa omalta asuinalueelta, keskustasta tai joltain muulta valitsemaltaan alueelta. Tampere on jaettu kymmeneen kunnossapitoalueeseen, ja kartasta voi tarkistaa mihin kunnossapitoalueeseen oma asuinalue kuuluu.

Voit arvioida liikenneväylien ja puistojen yleistä hoitotasoa, päällysteiden ja valaistuksen kuntoa sekä roska-astioiden riittävyyttä ja tyhjennystä. Palautetta pyydetään myös puistojen, torien, aukioiden ja kävelykatujen siisteydestä ja viihtyisyydestä sekä leikkivälineiden kunnosta ja turvallisuudesta.

Vuonna 2018 tyytyväisyys katuvalaistukseen parani

Yleisten alueiden kunnossapitoon oltiin vuonna 2018 hieman tyytyväisempiä kuin edellisenä vuonna. Vastaajien tyytyväisyys liikenneväylien hoitotasoon pysyi suunnilleen ennallaan. Edellisvuotta parempia arvioita saivat viheralueiden, torien ja aukioiden kunnossapito.

Eniten nousivat arviot katuvalaistuksen kunnosta ja viheralueiden hoitotasosta ja viihtyisyydestä. Eniten laskua oli arvioissa, jotka koskivat puistojen ja katualueiden roska-astioiden riittävyyttä, tyhjennystä ja kuntoa.

Vuoden 2018 kyselyssä vastauksia saatiin vastauksia varsin vähän vuoteen 2017 verrattuna.

Kaupunki on selvittänyt kyselyllä yleisten alueiden kesäkunnossapidon laatua vuodesta 2007 lähtien. Lisäksi hoidon tasoa seurataan tarkastuksilla ja katselmuksilla.

Kaupunkilaiset voivat antaa läpi vuoden viheralueita ja katuja koskevaa palautetta ja vikailmoituksia palvelupiste Frenckelliin tai karttapohjaiseen palautejärjestelmään.


Lisätietoja

Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
avoinna ma – pe klo 9 - 16

Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Elina Pynnönen