Siirry sisältöön

OmaSomaTesoma -ehdotus voitti Tesomajärven korttelin suunnittelukilpailun

Julkaistu 11.10.2019 15.04

Tesomajärven korttelin suunnittelukilpailussa parhaaksi valittiin OmaSomaTesoma -niminen ehdotus. Voittajaehdotuksen teki työryhmä, jonka muodostavat JM Suomi Oy ja Arkkitehtitoimisto Arkkigraf Oy. Kilpailun tuomariston mukaan OmaSomaTesoma -ehdotus täyttää parhaiten kilpailuohjelmassa esitetyt tavoitteet ja vaatimukset. Kilpailuun saapui määräaikaan mennessä kaksi kilpailuehdotusta.

 

Kilpailualueena oli käytöstä poistuneen Tesomajärven koulun tontti. Ehdotuksessa alueelle on esitetty puurakenteisia kerrospientaloja ja terassilla pareiksi kytkettyjä kerrostaloja. Alueen halki mutkittelee elämyspolku, jonka varrelle sijoittuvat piha-alueet ja yhteistilat. Asunnot ovat reilun kokoisia, ja niissä kaikissa on lasitetut parvekkeet. Kerrostalojen perheasunnoista on mahdollista erottaa sivuasuntoja.

Kilpailun järjesti Tampereen kaupunki. Kilpailun tarkoituksena oli löytää alueelle kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti laadukas ratkaisu, joka mahdollistaa kohtuuhintaisen omistusasumisen. Alueelle tavoitellaan erityisesti perheille sopivaa asumista. Kilpailu järjestettiin osana alueen uuden asemakaavan laadintaa.

Kilpailu oli avoin työryhmille, jotka kykenevät toteuttamaan esittämänsä kilpailukohteen. Kilpailuun osallistuvilta työryhmiltä pyydettiin lisäksi sitoumus keskineliöhinnasta, jolla kilpailijat sitoutuvat myymään alueelle toteuttamansa asunnot. Asuntojen myyntihinnan lisäksi arvosteluperusteina olivat laadukas asuinympäristö ja monipuolinen asuntojakauma. Palkittavalle työryhmälle luovutetaan rakennusoikeutta alueelta asemakaavan tultua lainvoimaiseksi.

Kilpailutyöt ja lisätiedot kilpailusta ovat nähtävillä kaupungin verkkosivuilla.


Teksti Raija Lindell