Siirry sisältöön

Tampere mukana Vuoden kirjastokunta -finaalissa

Julkaistu 8.10.2019 15.17

Tampere on valittu Vuoden kirjastokunta -kilpailun viiden finalistin joukkoon. Tänä vuonna kilpailun teemana on lukeminen ja lukemisen edistäminen.

Lapsi lukee kirjaa Metsossa
 

Kunnalle ja sen kirjastotoiminnalle myönnettävä Vuoden kirjastokunta -palkinto jaetaan tänä vuonna toista kertaa. Kuntaliiton ja Suomen Kirjastoseuran järjestämän kilpailun voittoa tavoitteli 28 kuntaa, joista asiantuntijaraati valitsi finaaliin viisi hakijaa. Turun Kirjamessuilla 4.10. julkistetut finalistit ovat Helsinki, Ii, Kurikka, Mikkeli ja Tampere.

Kilpailun avulla halutaan nostaa esiin kirjastojen tekemää työtä. Tänä vuonna kilpailun teemana on lukeminen ja lukemisen edistäminen. Raati painotti arvioissaan erityisesti sitä, miten eri asiakasryhmät ja lukemisen tavat on huomioitu lukemisen edistämisessä.

Voittaja julkistetaan Helsingin Kirjamessuilla

Vuoden kirjastokunta -kilpailun voittaja julkistetaan Helsingin Kirjamessuilla lauantaina 26.10.2019 klo 13.00. Loppukilpailun tuomarina toimii juontaja ja kirjailija Jenni Pääskysaari. Lisäksi Suomen kirjastoseura järjestää verkkoäänestyksen, jossa finalistien keskuudesta valitaan yleisön suosikki.

Ulkoinen linkkiYleisöäänestys

Ulkoinen linkkiVideokooste kilpailun finalisteista

Celia-palkinto vankiloiden ja kirjastojen yhteistyölle

Turun kirjamessuilla jaettiin myös vuoden 2019 Celia-palkinto, joka myönnettiin vankiloiden ja kirjastojen yhteistyöryhmälle. Yleisten kirjastojen yhteistyö vankiloiden kanssa on vahvistunut koko maassa, kun valtakunnallinen vankiloiden ja kirjastojen yhteistyöryhmä aloitti toimintansa vuoden 2018 alussa. Ryhmän koordinaattorina toimii Turun kaupunginkirjasto. Muita ryhmän jäseniä ovat Tampereen, Oulun ja Kuopion kaupunginkirjastot sekä tänä vuonna liittyneet Vaasan kaupunginkirjasto ja Joensuun kaupunginkirjasto. Myös Rikosseuraamuslaitoksella on keskeinen rooli yhteistyön edistämisessä.

Celia-palkinto jaettiin yhteistyön myötä syntyvälle toimintamallien levittämiselle ja vankilakirjastotyön kehittämiselle. Celia-palkinnon teema vuonna 2019 oli nuorten aikuisten lukeminen. Palkinnonjaossa haluttiin kiinnittää huomio suurimmassa tarpeessa oleviin nuoriin aikuisiin, joilla ei usein ole tottumusta lukemiseen.

Ulkoinen linkkiLisätietoa Celia-palkinnosta


Lisätietoja

Kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja
Pirkko Lindberg
puhelin 0400 985 991
sähköposti [email protected]


Kuvat Opa Latvala