Siirry sisältöön

Lue minut -näyttelyssä sukelletaan kirjojen unenomaiseen maailmaan

Julkaistu 8.10.2019 10.03

Voiko kirjoissa tapahtua mitä tahansa? Millaisia ovat minimaailmat ja kuka oikein mahtaakaan asua tiipiissä? Millaisia tarinoita paljastaa salaisuuksien kaappi? Vantaan lastenkulttuurin tuottamassa toiminnallisessa Lue minut -näyttelyssä sukelletaan kirjan kuvituksien ja tekstien tunnelmien pohjalta rakennettuun unenomaiseen maailmaan, kirjojen maailmaan, jossa kaikki on mahdollista.

Lue minut -näyttely Rullassa
 

Lue minut -näyttely on oodi kirjalle, lukemiselle ja kirjoittamiselle ja se on kirjan vastaus meneillään olevaan vähenevän lukemisen ongelmaan. Se on oodi kirjoille, jotka pelastavat, lohduttavat, pelottavat ja vievät meidät menneisyyteen, avaruuteen, meren pohjaan - minne vaan. Näyttely inspiroi lukemaan, kirjoittamaan ja leikkimään sanoilla.

Näyttely koostuu jättikirjasta, seinänkokoisesta muuntuvasta kirjakellosta, suurien puisten kirjojen sanataide-seinästä, visuaalisista taskulampuilla valaistavista minimaailmoista, vanhan ajan pukeutumis- ja tyylinurkkauksesta vaatteineen ja hattuineen sekä lueskelu- ja kirjoittelupaikoista. Näyttelyyn kuuluu käsikirjasto sekä luonnon, kaupungin ja avaruuden äänistä muodostuva äänimaisema. Näyttelyssä voi lepäillä kirjapatjalla, keksiä tarinoita ja se innostaa ja aikuisia hyppäämään kirjojen maailmaan. Vierailija pääsee lukemaan salaisuuksien kaapin tarinoita, tulkitsemaan salakirjoituksia sekä tutkimaan merkillisten asioiden roikkuvaa maailmaa.

Näyttely perustuu Sanna Pelliccionin ja Siri Kolun Lue minut -nimiseen kirjaan (Otava, tammikuu 2018). Siri Kolu on kirjailija ja teatteriopettaja. Sanna Pelliccioni on kuva-artesaani, kuvittaja, kirjailija ja graafinen suunnittelija. Muut näyttelyn yhteistyökumppanit ovat Vantaan Lastenkulttuuri ja Vantaan Sanataidekoulu.

Lue minut -näyttely Rullassa 12.10.–22.12. eli aina Rullan joulutaukoon saakka.


Lisätietoja

Koordinaattori
Niina Niiniluoto
puhelin 050 553 8675
sähköposti [email protected]

Lastenkulttuurikeskus Rulla
sähköposti [email protected]
puhelin 040 824 9118
avoinna ke 9–18, to–pe 9–14, la–su 10–16
  Pysäköinti:

Lähin pysäköintialue on Kauppakeskus Ratinan pysäköinti

  • Esteetön pysäköinti: Lähin esteetön pysäköinti löytyy Kauppakeskus Ratinassa
  • Luiska: Rulla on yhdessä tasossa ja kynnykset ovat matalia.
  • Hissi: Asiakastiloihin ei tarvita hissiä.
  • Wc
  • Esteetön wc
  • Lastenhoitohuone: Wc:ssä lastenhoitotaso.
  • Avustavat koirat: Avustavat koirat tervetulleita. Huomaathan kuitenkin, että tiloissa saattaa olla paljon koiraa häiritseviä lapsia.