Siirry sisältöön

Musiikin Tähtikatu avataan Tampereella perjantaina 4.10. kello 18

Julkaistu 3.10.2019 13.27

Suomen ensimmäinen kansainvälinen musiikin Tähtikatu avataan yleisölle Tampereella perjantaina 4.10.2019 kello 18 Tullin alueella Åkerlundinkadulla. Tähtikadulle on upotettu 11 tähtilaattaa. Niistä seitsemään on ikuistettu suomalaisen musiikin nimekkäimpiä kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja ja alalla vaikuttavia ammattilaisia, joiden nimet paljastuvat, kun katu avautuu yleisölle.

Ehdotuksia tähtiin ikuistettavista nimistä kerättiin yleisöltä viime keväänä. Yleisöltä saatiin yli 6 600 ehdotusta. Musiikkialan ammattilaisista koostuva raati teki ehdotusten pohjalta esikarsinnan, jonka perusteella Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta teki lopullisen päätöksen tähtiin ikuistettavista nimistä. Muihin neljään tähteen on ikuistettu musiikkialalla ansioituneita henkilöitä, jotka on palkittu Musiikki & Media -tapahtumassa Tampere Music Award -tunnustuksella vuosina 2010–2018.

Yleisön ääni painaa Tähtikadun tähtien valinnassa jatkossakin. Kadulle ikuistettavat tähdet toteutetaan tulevinakin vuosina yleisöltä kerättävien ehdotusten pohjalta. Myös Tampere Music Award -palkittujen nimiä on määrä ikuistaa kadulle tulevinakin vuosina. Tampereen Tähtikatu tunnustaa Tampereen vahvuuden musiikkikaupunkina sekä vahvistaa kaupungin mainetta entisestään kulttuuri- ja matkailukohteena niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Lisätiedot: Viestintäpäällikkö Anne Sivula, Tampere-talo
[email protected]
Puh. 040 717487


Teksti Aila Rajamäki