Siirry sisältöön

Pyynikintorin taidepysäkki saadaan Tampereen 240-vuotislahjana

Julkaistu 1.10.2019 18.30

Tamperelainen Majaoja-säätiö muistaa Tamperetta ja sen asukkaita kaupungin 240-vuotisjuhlapäivänä lahjoittamalla 75 000 euroa raitiotien Pyynikintorin taidepysäkin toteuttamiseksi. Lahjakirja allekirjoitettiin Raatihuoneella Tampereen päivänä 1.10.2019.

– Halusimme säätiössä tuoda Tampereen kaupunkikuvaan jotain näkyvää ja pysyvää taidetta, kulttuurin maamerkin. Hienoa, että voimme toteuttaa tämän kaupungin kanssa yhteistyössä. Olemme edellyttäneet ainoastaan, että hankittavan taiteen tulee olla ilmeeltään iloista, sanoo Majaoja-säätiön puheenjohtaja Maija Ikonen.

Taidehankkeen toteutumista ohjaa raitiotien taiteen ohjausryhmä. Tampereen pormestari Lauri Lyly kiittää säätiötä lahjoituksesta.

– Kiitän säätiötä Tampereen kaupungin puolesta tästä hienosta 240-vuotislahjasta. Se huomioi kaupunkimme kehityksen ja rakentaa seuraavien vuosien muistoja tuleville ja nykyisille kaupunkilaisille, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Majaoja-säätiö on vuonna 2000 Tampereella perustettu yksityinen säätiö. Säätiön tarkoituksena on tukea suomalaista kulttuurielämää. Säätiö on mukana muun muassa lyömäsoitin- ja pianokilpailujen rahoittamisessa, säätiö on myös lahjoittanut huomattavan määrän tamperelaisten taiteilijoiden töitä päiväkoteihin, kouluihin ja palvelutaloihin.

Lisätiedot: Mikko Närhi, puh. 0407053183


Teksti Aila Rajamäki