Siirry sisältöön

Reitille Kintulammi - Pukala - Orivesi tehdään ulkoilureittisuunnitelma - yleisötilaisuudet 8. ja 10.10.

Julkaistu 24.9.2019 8.48

Tampereen ja Oriveden kaupungit aloittavat ulkoilureittisuunnitelman laadinnan Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueen, Pukalan virkistysmetsän ja Vähä-Teerijärven retkeilyreitin välisille osuuksille. Yleisötilaisuudet aiheesta järjestetään Tampereella 8.10. ja ja Orivedellä 10.10.

Kaksi retkeilijää metsässä Kintulammin alueella.
 

Ulkoilureittisuunnitelman tarkoituksena on yhdistää kahden kaupungin merkittävimmät virkistys- ja retkeilyalueet toisiinsa ja tuottaa lisäarvoa alueen asukkaille ja maanomistajille sekä sitouttaa kaupunkeja virkistyspalveluiden tuottajana. Kaupungit selvittivät kevään 2019 aikana ulkoilureittisuunnitelman laatimisen edellytyksiä ja päättivät sen perusteella aloittaa suunnitelman laadinnan.

Tampereen ja Oriveden kaupungit järjestävät kaksi avointa yleisötilaisuutta ulkoilureittisuunnitelman laadinnan aloittamiseksi. Paikalle toivotaan alueen asukkaita, maanomistajia ja kesäasukkaita sekä alueeseen tai aiheeseen liittyvien yhdistysten edustajia. Yleisötilaisuuksien ajankohdat ja paikat ovat:

Tiistai 8.10. klo 18–20 Tampere, Viitapohjan Palttalan talo, Siltasavontie 26.
Torstai 10.10. klo 18–20 Orivesi, valtuustosali, Keskustie 23.

Tilaisuuksissa kerrotaan ulkoilureittisuunnitelman ja -toimituksen laatimisen ja toteuttamisen tavasta sekä keskustellaan hankkeen vaikutuksista alueen asukkaille ja maanomistajille. Lisäksi tilaisuuksissa kerrotaan Tampereen kaupunkiseudun virkistysreittien ja -alueiden toimenpidesuunnitelman etenemisestä.

Tilaisuuksissa on läsnä ulkoilureittisuunnitelman laatijan edustaja sekä kaupunkien edustajat. Asukkaat, maanomistajat ja muut osalliset voivat osallistua kumpaan tahansa tilaisuuteen asuinpaikasta riippumatta. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.


Lisätietoja

Ekokumppanit Oy:
Retkeilypalvelupäällikkö
Petri Mäkelä
puhelin 040 806 4082
sähköposti [email protected]


Kuvat Laura Vanzo