Siirry sisältöön

Tutustu Tesomajärven korttelikilpailun ehdotuksiin ja anna palautetta

Julkaistu 23.9.2019 14.47

Tesomajärven korttelin suunnittelukilpailun ehdotukset ovat nyt arvioitavana. Määräaikaan mennessä saatiin kaksi ehdotusta, joista voi jättää palautetta 1. lokakuuta 2019 saakka Tampere.fi -verkkosivuilla. Kilpailualueena on käytöstä poistuneen Tesomajärven koulun tontti. Alueelle halutaan kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti laadukas ratkaisu, joka mahdollistaa kohtuuhintaisen omistusasumisen.

OmaSomaTesoma- ja Löylynlyömät -nimisiin kilpailutöihin voi tutustua sekä kaupungin verkkosivuilla että myös yhteisökahvila OmaNaapurissa Tesoman hyvinvointikeskuksessa (Tesomankatu 4 A 1. kerros). Kilpailutyöt ovat kahvilassa esillä 4. lokakuuta saakka.

Tesomajärven kortteliin tavoitellaan erityisesti perheille sopivaa asumista. Kilpailun järjestää Tampereen kaupunki osana alueen uuden asemakaavan laadintaa. Kilpailu oli avoin työryhmille, jotka kykenevät toteuttamaan esittämänsä kilpailukohteen. Heiltä pyydettiin myös esitys keskineliöhinnasta, jolla kilpailijat sitoutuvat myymään alueelle toteuttamansa asunnot.

Asuntojen myyntihinnan lisäksi arvosteluperusteina ovat laadukas asuinympäristö ja monipuolinen asuntojakauma. Palkittavalle työryhmälle tai työryhmille luovutetaan rakennusoikeutta asemakaava-alueelta.

Kilpailun tulos julkistetaan 11. lokakuuta.

Lisätietoja kilpailusta, kilpailutyöt ja kommentointilinkki: www.tampere.fi/tesomankorttelikilpailu


Lisätietoja

Erityisasiantuntija
Kaisu Kammonen
puhelin 050 571 2950
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell