Siirry sisältöön

Vastaa kyselyyn raitiotien laajentamisen linjausvaihtoehdoista Tampereen seudulla

Julkaistu 23.9.2019 10.08

Nyt kannattaa tutustua Tampereen raitiotien laajentamisen linjausvaihtoehtoihin ja kertoa näkemyksensä niistä vastaamalla kyselyyn Seuturatikka.fi -nettisivuilla. Seuturatikan eli Tampereen seudullisen raitiotien yleissuunnittelussa tarkastellaan raitiotien laajentamista Tampereelta Pirkkalan, Kangasalan Lamminrahkan ja Saarenmaan sekä Ylöjärven suuntiin.

Raitiotien laajentamisesta on esitetty alustavia linjausvaihtoehtoja kaikilla neljällä ratasuunnalla. Linjausvaihtoehtoja voi tarkastella Seuturatikka.fi-sivuilla ja kommentoida kaikille avoimessa kyselyssä, joka on avoinna 6.10.2019 asti.

- Parhaillaan rakenteilla olevan raitiotieradan reiteistä Tampereen kaupunginvaltuusto teki päätökset vuosina 2013-2014. Nyt tehtävässä raitiotien seudullisessa yleissuunnitelmassa aikataulutavoitteena on, että päätökset tulevaisuuden raitiotielinjojen varausten sijainnista tehdään neljän kunnan valtuustoissa syksyllä 2020. Tänä vuonna on jo tavoitteena tehdä esikarsintaa reittivaihtoehtojen suhteen. Nyt on oikea aika vaikuttaa raitiotien tulevaisuuden reittivarausten suunnitteluun, kannustaa projektijohtaja Ville-Mikael Tuominen Tampereen kaupungilta.

Seudullisen raitiotien linjausvaihtoehtoja vertaillaan ja niiden vaikutuksia arvioidaan, jotta kuntien valtuustot voivat tehdä päätöksiä ratalinjauksista suunnillaan. Tavoitteena on määritellä aluevaraukset, jotka mahdollistavat Tampereen raitiotiejärjestelmän laajentamisen tulevaisuudessa.

Seuturatikka.fi-sivuille on koottu tietoa raitiotien seudullisesta yleissuunnitteluhankkeesta. Sivuja täydennetään ja päivitetään hankkeen aikana. Seuturatikan sivuilla tiedotetaan myös hankkeen osallistumismahdollisuuksista. Sivuilla voi ilmoittautua hankkeen postituslistalle, jolloin saa sähköpostitse tietoa hankkeeseen liittyvistä tapahtumista ja sivujen päivityksistä.

Seuturatikan laajenemissuunnat ja laajentumisen aikataulu kartalla.

Lisätietoja

Tampereen kaupunki, raitiotien kehitysohjelma
Kehityspäällikkö
Ville-Mikael Tuominen
puhelin 050 343 0700
sähköposti [email protected]

Kangasalan kaupunki
Rakennuspäällikkö
Merja Saarilahti
puhelin +358 50 550 9062
sähköposti [email protected]

Pirkkalan kunta
Yhdyskuntajohtaja
Jouni Korhonen
puhelin +358 50 512 3981
sähköposti [email protected]

Ylöjärven kaupunki
Kaupunginarkkitehti
Timo Rysä
puhelin +35840 1334800
sähköposti [email protected]


Teksti Anne Vehmas / Anna-Leea Hyry