Siirry sisältöön

Maailman siivouspäivänä 21.9. siistitään Höyry- ja Viinikanlahdenpuistoa

Julkaistu 16.9.2019 14.51

World Cleanup Day on maailmanlaajuinen kansanliike, joka huipentuu tänä vuonna lauantaina 21.9.2018. Tuona päivänä järjestetään siivoustapahtumia 150 maassa. Tampereella voi siivouspäivänä kello 12 -14 osallistua Höyrypuiston ja Viinikanlahdenpuiston siistimiseen.

Maailman siivouspäivän logo, mies vetämässä jättimäistä roskapussia
 

Kokoontuminen on kello 12 Hatanpään valtatien ja Jokikadun kulmassa, josta lähdetään siivoamaan puistoalueita. Siivoustempauksen järjestää Pirkanmaan Nuorkauppakamari, joka tarjoaa osallistujille hanskat ja roskapussit. Tapahtumaan on hyvä ilmoittautua tapahtuman Facebook-sivulla, jotta kaikille tiedetään varata varusteita.

Siivouspäivän tavoitteena on, että ihmiset ympäri maailmaa siivoavat omasta lähiluonnostaan sinne kuulumatonta roskaa ja auttavat näin pitämään yhteisen planeettamme puhtaana muovista ja myrkyistä. World Cleanup Day järjestetään Suomessa nyt toista kertaa.

Voit perustaa omankin siivoustapahtuman

Kuka tahansa voi osallistua Cleanup Dayhin menemällä mukaan jonkun perustamaan siivoustapahtumaan tai sitten perustamalla oman tapahtuman valitsemalleen alueelle ja kutsumalla mukaan muita. Kaikki tapahtumat kootaan liikkeen Suomen-sivuille osoitteeseen http://www.worldcleanupday.fi/ Sinne voi myös lisätä oman tapahtumansa.

Suomessa yhteistyössä ovat mukana Suomen nuorkauppakamarit, kaupunkeja, WWF - World Wildlife Fund, Pidä Saaristo Siistinä sekä joukko muita järjestöjä ja julkisuuden henkilöitä. Kansainvälisiä tukijoita ovat esimerkiksi YK:n ympäristökokous UNEA ja YK:n ympäristöohjelma UNEP.


Lisätietoja

Pirkanmaan Nuorkauppakamari
Marja Suurpalo
puhelin 040 585 7824
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen