Siirry sisältöön

Vanhat junaraiteet poistetaan Paasikiventien ylittävältä sillalta Hiedanrannan kohdalla

Julkaistu 13.9.2019 9.07

Paasikiventien ylittävältä ratasillalta puretaan pois vanhoja raiteita Hiedanrannan kohdalta. Työhön kuuluu vanhan Metsä Serlan teollisuusraiteiden kiskojen ja ratapölkkyjen purkaminen ja poisvienti. Jotta työt saadaan turvallisesti toteutettua, työt aloitetaan asentamalla suojalevyt sillan molemmille reunoille. Suojalevyjen tarkoitus on varmistaa, että sillalta ei työn aikana pääse putoamaan mitään alla kulkevalle maantielle.

Raiteiden purkukohta Hiedanrannassa kartalla
 

Työt aloitetaan maanantaina 16.9. ja ne kestävät noin kolme viikkoa.

Hiedanrannassa on kesän aikana jatkettu pilaantuneen maaperän tutkimuksia vanhan teollisuusraiteen alueella. Maaperää kunnostetaan vaiheittain tutkimusten perusteella. Kunnostuksen yhteydessä on poistettu vanhat alueella sijainneet teollisuusraiteet kesän 2019 aikana. Raiteiden purku jatkuu nyt Paasikiventien ylittävällä sillalla. Työn tilaaja on Tampereen kaupunki ja urakoitsija Tampereen Infra.

Näsijärven rannalla sijaitsevasta Hiedanrannasta suunnitellaan 25 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan kaupunginosaa, joka sijaitsee raitiotiereitin varrella. Rakentamisen on määrä käynnistyä 2020-luvun alkupuolella. Alue on entistä Lielahden teollisuusaluetta, jossa valmistettiin sulfiittiselluloosaa, ligniiniä ja kemihierrettä. Teollinen toiminta loppui vuonna 2008 ja Tampereen kaupunki osti alueen vuonna 2014.


Lisätietoja

Tampereen Infra:
Rakennuttajainsinööri
Olli Halme
puhelin 040 800 4105


Teksti Kati Suhonen ja Eija Jokinen