Siirry sisältöön

Rintamaveteraanit saavat 1.11. alkaen kotona asumista tukevat palvelut maksutta

Julkaistu 12.9.2019 18.43

Rintamaveteraanit saavat lakimuutoksen myötä 1. marraskuuta 2019 alkaen kaikki kotona asumista tukevat palvelut maksutta samoin kuin sotainvaliditkin.

Syksyn aikana asiakasohjauksesta otetaan yhteyttä tamperelaisiin ja orivesiläisiin rintamaveteraaneihin ja selvitetään jokaisen kanssa, mitä palveluja he tarvitsevat kotona asumisen tueksi. Palvelut voivat olla esimerkiksi siivousta, aterioita, kuljetus- ja asiointiapua, kotihoitoa, turvapalveluita, pieniä muutostöitä kotiin tai vaikka jalkahoitoa. Palvelut ovat maksuttomia myös palveluasumisessa ja tehostetussa palveluasumisessa asuville rintamaveteraaneille.

Aiemmin rintamaveteraanit ovat saaneet vuosittain henkilökohtaisen määrärahan, jolla he ovat voineet hankkia maksutta kotiinsa tarvitsemansa palvelut. Kunnat järjestävät veteraanien tarvitsemat palvelut ja Valtiokonttori korvaa ne kunnille.

Rintamaveteraanit ja sotainvalidit saavat asiointiin ja virkistykseen tarkoitettuja taksimatkoja maksutta. Marraskuun alussa näitä matkoja lisätään ja niitä voi käyttää oman kotikuntansa lisäksi naapurikuntiin.


Lisätietoja

Asiakasohjaaja
Eeva Soukkala
puhelin 040 768 9078
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala