Siirry sisältöön

Datalla Tampere kestäväksi -kilpailu etsii ilmastoystävällisiä ratkaisuja

Julkaistu 11.9.2019 9.49

Datalla Tampere kestäväksi -innovaatiokilpailuun kutsutaan yrityksiä tuottamaan kaupungin hiilineutraaliustavoitetta edistäviä ratkaisuja. Palkintona on ratkaisun pilotointi kaupunkiympäristössä. Mukaan pääsee ilmoittautumalla 8.10. Hervannassa Kampusareenalla järjestettävään aloitustapahtumaan.

 

Kaupunki tarvitsee yritysten osaamista löytääkseen ratkaisuja, joilla kestävää kehitystä saadaan tuntuvasti vauhditettua. Kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

- Tavoitteen saavuttaminen edellyttää myös uudenlaisten ratkaisujen kokeilemista. Innovaatiokilpailu on yksi tapa löytää potentiaalisia ideoita, kertoo ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala Tampereen kaupungilta.

Kilpailun aloitustapahtuma pidetään tiistaina 8.10.2019 Hervannassa Kampusareenalla. Siellä kerrotaan tarkemmin haasteista ja tarjotaan apua alustavien ideoiden täsmentämiseen. Tämän jälkeen yrityksillä on vajaa kolme viikkoa aikaa kehittää omaa ratkaisuehdotustaan, joka tulee jättää 27.10.2019 mennessä.

Kilpailu huipentuu 30.10. finaalitapahtumaan, jossa julkistetaan voittajat ja esitellään syntyneitä ratkaisuja. Maksimissaan kolme parasta ratkaisua ostetaan pilotointeina kaupungille.

- Kilpailun voittajat pääsevät testaamaan ratkaisuaan aidossa kaupunkiympäristössä. Näin yritys saa arvokkaan referenssin sekä ideoita ratkaisunsa kehittämiseen, kertoo projektipäällikkö Mika Heikkilä 6Aika CityIoT-hankkeesta.

Mukaan toivotaan yrityksiä, joilla on teemaan sopivia ideoita ja osaamista datan hyödyntämisestä ja teknologian kehittämisestä.

- Kaupungilla on paljon dataa, mutta vasta sen hyödyntäminen tekee meistä älykaupungin, korostaa projektipäällikkö Maarit Vehviläinen STARDUST-hankkeesta.

Innovaatiokilpailu on osa Smart Tampere -kehitysohjelmaa ja sen 6Aika: Tulevaisuuden toimijariippumaton dataintegraatioalusta CityIoT - ja STARDUST-hankkeita. Smart Tampere on kaupungin digitalisaatiota, yritysekosysteemejä ja kestävää kehitystä edistävä kärkiohjelma vuosille 2017-2021.

CityIoT on EAKR-rahoitteinen 6Aika-hanke, jonka avulla luodaan parempaa arkea kuntalaisille ja autetaan yrityksiä kehittämään kansainvälisesti kiinnostavia tuotteita ja palveluita. STARDUST-projektissa kehitetään vähäpäästöisiä ja energiatehokkaita ICT-ratkaisuja mm. sähköisen liikenteen, älykkään ulkovalaistuksen sekä asuinalueiden energiantuotannon teemoista. Projekti on saanut rahoitusta Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta (grant agreement N° 774094).


Lisätietoja tapahtumasta

Konsultti
Mirja Hämäläinen
Demos Helsinki
Puhelin 050 380 5086
Sähköposti [email protected]

Ulkoinen linkkiDatalla Tampere kestäväksi (smarttampere.fi)


Lisätietoja

Järjestelmäpäällikkö
Mika Heikkilä
puhelin 050 468 8478

Projektipäällikkö
Maarit Vehviläinen
puhelin 050 336 7696


Teksti Anna Vilhula

Kuvat Laura Vanzo