Siirry sisältöön

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu päättyy 15. syyskuuta

Julkaistu 10.9.2019 10.18

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu päättyy Pirkanmaalla 15.9.2019. Kokeilussa mukana olleet 5 000 asukasta Nokialta, Orivedeltä, Pirkkalasta, Tampereelta, Valkeakoskelta ja Vesilahdelta siirtyvät automaattisesti takaisin oman asuinkuntansa suun terveydenhuollon piiriin. Siirtyminen ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä.

Hammalääkärin työvälineitä.
 

Mikäli hoitoja on vielä kesken, ne voidaan tehdä valmiiksi samalla palveluntuottajalla vuoden 2019 loppuun mennessä Tampereen kaupungin asiakasmaksujen hinnalla.

− Valinnanvapauskokeiluun mukaan päässeistä asukkaista 80 prosenttia kävi valitsemallaan palveluntuottajalla tarkastuksessa tai hoidossa. Heistä 43 prosentilla hoito on vielä kesken, kertoo projektipäällikkö Anna Maria Heikkinen.

Kokeilu on osa sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaa palvelusetelikokeilua, jonka rahoitus päättyy syksyllä 2019. Pirkanmaalla suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu alkoi keväällä 2018. Kokeilun ensimmäisenä vuotena Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Tampereen, Valkeakosken ja Vesilahden lisäksi mukana oli myös Lempäälä. Kokeilu oli suosittu ja erityisesti Tampereelta ja Orivedeltä osallistujia olisi ollut paljon enemmän kuin kokeiluun pystyttiin ottamaan.

Myös palveluntuottajat ovat olleet kiinnostuneita kokeilusta: Pirkanmaalla kokeiluun lähti 13 palveluntuottajaa yhteensä 18 toimipisteellä.

− Saimme mukaan kokeiluun runsaasti palveluntuottajia, niin isoja kuin pieniäkin, ja kaikki olisivat olleet halukkaita jatkamaan, mikäli kokeilu olisi saanut lisäaikaa. Kokeilun asiakkaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä saamaansa hoitoon, kertoo Heikkinen.

Kokeilu on antanut arvokasta tietoa, jota hyödynnetään sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä.

Neuvonta:
puhelin 03 5657 0119 arkisin klo 12 - 15


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Anna Maria Heikkinen
puhelin 044 423 5237
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Opa Latvala