Siirry sisältöön

Syyshörinät Vuoreksen hevoshaassa lauantaina 14.9.

Julkaistu 9.9.2019 10.42

Vuoreksen hulevesiniitylle on kesän aikana perustettu Vuoreksen hevoshaka, joka muuttuu lauantaina 14.9. klo 12-15 koko perheen kohtaamispaikaksi, kun aivan Vuoreksen naapurista, kulttuurihistoriallisesti arvokkaalta Anniston hevostilalta saapuu esittäytymän viisi islanninhevosta ja kaksi shetlanninponia. Hevoshaka sijaitsee Vuoreksen keskuspuistossa, Vuoreksen koulun itäpuolella.

Lapsia ja aikuisia silittelemässä Rosmariini-ponia
 

Ohjelmassa on hörinää ja hyörinää hevosten ympärillä; hevosten aistimista ja koskettamista. Anniston tallitiimin ja yhteistyökumppaneiden opastuksella. Anniston tallitiimi esittäytyy myös ratsastus-, agility- ja valjakkoajonäytöksellä. Tapahtumassa on mukana islanninhevosiin perehtynyt hevoskouluttaja Outi Aihkisalo, joka valmentaa myös annistolaisia. Vuoreksen Mannerheimin lastensuojeluliiton Vuoreksen paikallisyhdistys tuo tapahtumaan keppihevosia ja Vuoreksen asukasyhdistys myy kahvia, juomaa ja makkaraa.

Vuorekseen perustettu hevoshaka ja siihen liittyvät tapahtumat ovat osa Urban Nature Labs (UnaLab) EU-hanketta, jossa Tampereen kaupunki on mukana. Tavoitteena on lisätä Vuoreksen alueen yhteisöllisyyttä, yhteisten virkistysalueiden kestävää käyttöä ja luonnon monimuotoisuutta. UnaLab-hankkeen edelläkävijäkaupungit kehittävät ja testaavat kaupungin luontoperustaisia järjestelmiä yhdessä asukkaiden kanssa. Syyshörinät -tapahtuma vahvistaa Vuoreksen tunnettavuutta ainutlaatuisena luonnonläheisenä kaupunginosana, joka tunnetaan tulevaisuudessa myös kaupunkikuvassa liikkuvista hevosistaan.

Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Anniston tallitiimi.

hevosia ja poneja haassa Vuoreksen koulun lähellä

Lisätietoja

Anniston talli
Anniston emäntä
Marja-Leena Korte-Suonpää
puhelin 040 565 2490

Anniston talli
Anniston isäntä
Juha Suonpää
puhelin 040 012 0544
sähköposti [email protected]

UnaLab-hanke:
Projektisuunnittelija
Salla Leppänen
puhelin 044 423 5406
sähköposti [email protected]