Siirry sisältöön

Kirjastoverkkoselvitystä esitellään yleisölle Metsossa 9.9.

Julkaistu 3.9.2019 10.19

Tampereen kaupungin kirjastoverkkoselvitystä ja sen osana toteutetun kuntalaiskyselyn tuloksia esitellään avoimessa yleisötilaisuudessa maanantaina 9.9. klo 18 pääkirjasto Metsossa. Tilaisuuteen voi osallistua myös verkossa.

 

Tampereen kaupungin kirjastoverkkoselvitys on valmistumassa. Kuntalaiset pääsevät tutustumaan selvitykseen maanantaina 9.9.2019 klo 18 pääkirjasto Metsossa (Pirkankatu 2) Metson lavalla. Selvitystä esittelevät kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg ja suunnittelija Leena Parviainen Tampereen kaupunginkirjastosta. Paikalla tilaisuudessa on myös Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Lauri Savisaari. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentoida selvitystä.

Kirjastoverkkoselvityksen tavoitteena on kehittää kaupunginkirjaston palveluverkkoa ja -valikoimaa vuoteen 2030 mennessä.

- Selvityksessä tarkastellaan Tampereen kirjastopalveluja kokonaisuutena ja esitetään ratkaisuja tulevaisuuden kehityksestä. Esitykset koskevat muun muassa tulevien kirjastojen sijainteja ja uusia palveluita, kuten ratikkakirjastoa sekä kirjaston palveluiden kotiinkuljetusta. Lähtökohtana on, että vuonna 2030 kirjaston palveluverkko vastaisi mahdollisimman hyvin kaupungin väestökehitystä ja muuta alueellista kehittämistä, Pirkko Lindberg sanoo.

Osana kirjastoverkkoselvitystä Tampereen kaupunginkirjasto järjesti kesällä kaikille avoimen kuntalaiskyselyn, jossa myös kuntalaiset saivat visioida tulevaisuuden kirjastopalveluita. Kysely oli vastattavana verkossa ja paperilomakkeilla kirjastoissa. Kyselyyn saatiin 180 vastausta, ja myös sen tuloksia esitellään yleisötilaisuudessa.

Suora lähetys ja tallenne katsottavissa etänä

Kirjastoverkkoselvityksen esittelytilaisuutta on mahdollista seurata myös suorana verkossa tai katsoa jälkikäteen tallenteena. Tilaisuus lähetetään suorana lähetyksenä Tampereen kaupunginkirjaston Ulkoinen linkkiYouTube -kanavalla . Aiheesta voi keskustella myös Twitterissä aihetunnisteella #kirjasto2030. YouTubeen jää tilaisuudesta tallenne jälkikäteen katsottavaksi.


Lisätietoja

Va. kulttuurijohtaja
Pirkko Lindberg
puhelin 0400 985 991
sähköposti [email protected]

Suunnittelija
Leena Parviainen
puhelin 044 423 5167
sähköposti [email protected]

Sivistyspalvelujen johtaja
Lauri Savisaari
puhelin 040 801 6081
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi