Siirry sisältöön

Nude Magic Blue -tapahtumasarja Kulttuuritalo Laikussa

Julkaistu 28.8.2019 13.50

Nude Magic Blue -esitykset valtaavat syyskuussa Kulttuuritalo Laikun. Tapahtumissa nähdään monipuolisesti kuva- ja esitystaidetta, performanssia, tanssia, spoken wordia ja runoutta eri alojen taiteilijoiden esittäminä. Tapahtumat ovat osa Sara Kovamäen näyttelyä Nude Blue. Näyttelyyn ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Nainen istuu saniaisten keskellä.
 

Esitystapahtuma Nude Magic Blue kokoaa seitsemän eri alan taiteilijaa esiintymään Kulttuuritalo Laikkuun ja sen ympäristön julkiseen tilaan. Esitystapahtuman teemana on sininen väri energeettisenä, kulttuurihistoriallisena ja erilaisia merkitystasoja avaavana liikkumatilana. Nude Magic Blue tuo monipuolisen ja kiinnostavan kattauksen seitsemän omaäänisen taiteilijan esityksiä eri puolilta Suomea Tampereelle. Näyttely ja esitystapahtuma keskustelevat keskenään antaen katsojille mahdollisuuden kokea mm. kuva- ja esitystaidetta, performanssia, tanssia, spoken wordia ja runoutta.

Esiintyjät: Tanssitaiteilija Sanni Tulipääsky, tanssija-koreografi Anniina Kumpuniemi, taidemaalari ja drag-artisti Timo Tähkänen / Maimu Brushwood, tanssija-laulaja-koreografi Laura Pietiläinen / Michaela–the Queen of Fucking Everything, kuvataiteilija-muusikko Viljami Wager ja kuvataiteilija-runoilija Mirjam Brantberg sekä media- ja performanssitaiteilija Paula Saraste.

Esitystapahtuman lisäksi Laikun Studiossa esillä olevan näyttelyn aikana järjestetään kolme Sara Kovamäen ja ääniassemblaattori Eliel Tammiharjun yhteistyönä toteuttamaa Nude Blue-esitystä. Esitykset ovat liikkeen, eri materiaalien ja äänen kudosta, kerroksia ja poimuja tilassa. Ne ovat muotoaan muuttava olio ja vaihtuva maisema – erityinen, yksityinen, yhteinen, joka kerta erilainen. Teosten väliset rajat ovat liikkeessä irtautuen ja etsien paikkaansa samalla muovaten näyttelytilaa. Videolla ja osassa esityksissä on mukana tanssitaiteilija Sanni Tulipääsky.

Tapahtumat ovat osa Sara Kovamäen näyttelyä Nude Blue. Esitykset sopivat kaikille. Esitystapahtuma on esteetön ja ilmainen.


Esitystapahtuma Nude Magic Blue: 


21.9.2019 klo 16-18


Esitys Nude Blue:

6.9. klo 18.00
14.9. klo 17.00
27.9. klo 18.00

Näyttely avoinna:
7.9.2019 – 29.9.2019
ti–pe 9–21, la-su 10–18

Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4Teksti Sara Kovamäki

Kuvat Lauri Mattila