Siirry sisältöön

Tampere Filharmonian syyskausi alkaa

Julkaistu 23.8.2019 15.21

Tampere Filharmonian konserttisyksy käynnistyy avajaiskonserteilla keskiviikkona 28.8. ja torstaina 29.8. kello 19 Tampere-talon isossa salissa.

Viulisti Valeriy Sokolov ja kapellimestari Santtu-Matias Rouvali
 

Tampere Filharmonian syksyn konserttiohjelmissa soivat rakastetut venäläissäveltäjät kuten Prokofjev, Tšaikovski, Rahmaninov, Rimski-Korsakov ja Šostakovitš. Niiden ohella kuullaan kaikuja erityisesti Isosta Britanniasta ja Amerikasta. Orkesterin oma ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali johtaa yhteensä seitsemän konserttia.

Santtu-Matias Rouvalin johtamissa Kauden avaus -konserteissa keskiviikkona ja torstaina 28.–29. elokuuta kuullaan venäläissäveltäjä Prokofjevin 5. sinfonia sekä Viulukonsertto nro 2.

Solistiksi saapuu aiemmin Tampereella lämpimän vastaanoton saanut viulisti Valeriy Sokolov. George Enescu -viulukilpailun voitosta näyttävälle uralle ponnistaneen Sokolovin soitossa on kansainvälisen lehdistön mukaan "majesteettista ja lämminsointista loistokkuutta, äärimmäistä instrumentin hallintaa".

Ennen torstain konserttia kello 18 järjestetään suosittu Teokset tutuiksi -tilaisuus, jossa yleisöllä on mahdollisuus kuulla artistien mietteitä illan ohjelmistosta ja samalla tutustua elokuun puolivälissä Tampere Filharmonian intendenttinä aloittaneeseen Juha Ahoseen.

Intendentti Juha Ahonen Tampere-talon isossa salissa
Intendentti Juha Ahonen aloitti tehtävässään 12. elokuuta 2019.

Aiemmin muun muassa Tapiola Sinfoniettan intendenttinä, Radion Sinfoniaorkesterin apulaisintendenttinä ja Helsingin Musiikkitalon tapahtumapäällikkönä toiminut Ahonen pitää Tampere Filharmonian yleisösuhdetta ainutlaatuisena ja toivoo sen jatkossa syventyvän entisestään. Todiste tästä oli yli 12500 ihmistä Sorsapuistoon kerännyt Puistokonsertti, joka järjestetään uudelleen taas elokuussa 2020.

"Puistokonsertin tapaiset tapahtumat osoittavat, että Filharmonialla on erityinen paikka tamperelaisten ja pirkanmaalaisten sydämissä. On hienoa päästä luotsaamaan Tampere Filharmoniaa kohti 90-vuotisjuhlavuotta ja olla tuottamassa raikasta kulttuuria kaikille alueen asukkaille", Ahonen pohtii.


Lisätietoja

Viestintäsuunnittelija
Arttu Rantakärkkä
puhelin 050 3887 168