Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki hakee uusia sosiaalityöntekijöitä lapsiperheiden palveluihin

Julkaistu 23.8.2019 14.05

Sosiaalityöntekijöiden rekrytointi jatkuu Tampereen kaupungin lasten, nuorten ja perheiden palveluissa. Nyt käynnistyneessä uudessa haussa on haettavana kaikkiaan kymmenen vakituista sosiaalityöntekijän vakanssia sekä yksi määräaikainen tehtävä. Haku päättyy 9.9.2019.

Kaupunki on tänä vuonna lisännyt sosiaalityöntekijöiden vakanssien määrää. Keväällä järjestetyssä ensimmäisessä haussa lapsiperheiden palveluissa oli haettavana 21 uutta sosiaalityöntekijän virkaa, joista saatiin täytettyä 19 virkaa.

Nyt haettavana olevista tehtävistä kaksi vakanssia on keväällä täyttämättä jääneitä paikkoja lastensuojelun avohuollon sosiaalityössä. Lisäksi vakansseja on avoinna lapsiperheiden sosiaalityössä, lastensuojelussa, sijais- ja jälkihuollossa sekä sosiaalipäivystyksessä.

- Virkoja on vapautunut syksyllä muun muassa määräaikaisten sopimusten päätyttyä, kertoo projektipäällikkö Hanna Harju-Virtanen lasten, nuorten ja perheiden palvelulinjalta.

- Kesän aikana on ollut jonkin verran myös työntekijöiden vaihtuvuutta, mutta sitä on nyt ilmennyt selkeästi aikaisempaa vähemmän, Hanna Harju-Virtanen sanoo.

Työhyvinvointia pyritään edistämään monin keinoin

Tampereen kaupungilla on jo pidempään ollut rekrytointiongelmia lapsiperheiden sosiaalityössä ja lastensuojelussa, joissa hakijoita sosiaalityön avoimiin virkoihin on ollut vaikea saada. Syynä tähän on muun muassa ollut, että työ on koettu kuormittavaksi työtekijöiden vaihtuvuuden ja liian pienen määrän vuoksi.

Tilanteen parantamiseksi lapsiperheiden sosiaalityössä on tehty kevään aikana aktiivisesti töitä, ja työ jatkuu syksyllä. Ratkaisuja on mietitty useassa kehittämisryhmässä yhdessä sosiaalityöntekijöiden, sosiaalityön esimiesten ja kaupungin muiden toimijoiden kanssa.

Muun muassa uusien sosiaalityöntekijöiden perehdyttämistä on päätetty lisätä ja tehostaa. Vastaavasti kaupungin palveluksessa olevien kokeneiden ammattilaisten mahdollisuuksia oman työn ja osaamisen kehittämiseen sekä työhyvinvoinnin parantamiseen pyritään edistämään.

Eteläisellä alueella lastensuojelussa esimerkiksi on tarkoitus kokeilla käytäntöä, jossa kokenut sosiaalityöntekijä toimii ainoastaan sosiaalityöntekijöiden tukitehtävässä 1–2 päivänä viikossa.

Sosiaalityön tiimeihin on puolestaan tulossa kokeilu, jossa sosiaalityöntekijöiden tiimissä toimii lisäksi hallinnollisissa tehtävissä avustava työntekijä.


Lisätietoja

Johtava sosiaalityöntekijä
Hanna Harju-Virtanen
puhelin 040 806 4730
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Laura Vanzo / Visit Tampere