Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki etsii sijais- ja tukiperheitä lapsille ja nuorille

Julkaistu 23.8.2019 13.26

Tampereen kaupungin perhehoito Luotsi hakee lapsille ja nuorille uusia sijais- ja tukiperheitä. Sijaisvanhemmuudesta kiinnostunut aikuinen, tule kuulemaan aiheesta lisää elokuun infotilaisuuteen Tampereella.

Luotsin logo.
 

Infotilaisuus pidetään keskiviikkona 28.8.2019 klo 17.30 Tampereella Kissanmaan perhetukikeskuksessa, os. Karhunkatu 45 A 1, 33520 Tampere (sisäänkäynti Karhunkadun puoleiselta sisäpihalta). Tilaisuudessa saat lisää tietoa sijais- tai tukiperheenä toimimisesta, kuulet jo toiminnassa mukana olevan sijaisperheen kokemuksia ja voit kysyä aiheesta lisää.

Voit myös ottaa yhteyttä suoraan perhehoito Luotsiin ja kysyä lisätietoja toiminnasta. Sijaisperheeksi voi hakeutua, vaikka ei osallistuisi tilaisuuteen. Syksyllä on tulossa kaksi muutakin infotilaisuutta, joista tiedotetaan lähempänä Luotsin netti- ja Facebook-sivuilla.

Tehtävässä tarvitaan perheitä, jotka voivat tarjota lapselle tai nuorelle turvallisen, rakastavan kodin. Sijaisperheeksi voi ryhtyä perhe, jonka omat asiat ja ihmissuhteet ovat kunnossa. Sijaisvanhemmilta edellytetään yhteistyökykyä, sitoutumista sekä halua hoitaa ja kasvattaa perheeseen sijoitettua lasta.

Tampereen seudulla ja Etelä-Pirkanmaalla tarvitaan vuosittain sijaishuoltopaikka noin 70 eri-ikäiselle lapselle tai nuorelle. Tukiperhettä odottaa tällä hetkellä yli 200 lasta.

Lyhyt- tai pitkäaikaiseksi sijaisperheeksi, päivystysperheeksi vai tukiperheeksi?

Tampereen kaupunki etsii sijaisperheitä erilaisiin tilanteisiin, joissa kaikissa uusien sijaisperheiden tarve on suuri. Osa lapsista tulee perhehoitoon suunnitelmallisesti, osa kriisitilanteesta lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi. Pitkäaikaisessa sijoituksessa lapsi sijoitetaan sijaisperheeseen suunnitelmallisesti ja sijoitus kestää toistaiseksi.

Osa sijaisperheistä toimii päivystystehtävässä, jolloin lapsi voidaan sijoittaa perheeseen hoitoon kriisitilanteessa hyvin nopeasti. Perhehoito Luotsin päivystysringissä työskentelee noin 50 päätoimista perhehoitajaa.

Osa lapsista asuu omassa kodissaan, mutta tarvitsee säännöllisesti mahdollisuutta viettää aikaa toisessa perheessä. Tällöin on kyse tukiperheestä, jonka luona lapsi voi viettää esimerkiksi viikonlopun kuukaudessa.

Tampereen kaupungin perhehoito Luotsi tukee tuki- ja sijaisperheitä tehtävässä järjestämällä esimerkiksi työnohjausta, mentorointia, lisäkoulutusta ja virkistyspäiviä. Perheet saavat hoitopalkkion ja kulukorvauksen.

Ota yhteyttä: perhehoito Luotsi vastaa kysymyksiisi myös muulloin

Sijaisvanhemmiksi aikoville järjestetään PRIDE-valmennusryhmiä ympäri vuoden. Valmennuksiin halukkaat, sijaisperheeksi ryhtymisestä kiinnostuneet perheet haastatellaan etukäteen. Tänä syksynä alkavassa valmennusryhmässä on vielä tilaa.

Tukiperheeksi aikoville järjestetään lauantaina 5.10.2019 tukiperhekoulutus. Lisätietoja koulutuksesta saa tukiperhetoiminnan sosiaalityöntekijältä puh. 040 653 5134.

Jos et pääse paikalle infotilaisuuksiin, voit koska tahansa lähettää myös sähköpostia osoitteella luotsi(at)tampere.fi. Voit myös soittaa Perhehoito Luotsin sosiaalityöntekijöille puh. 040 800 4200 ja kysyä lisää sijaisperheeksi ryhtymisestä, toiminnasta tai valmennuksesta.

Lisätietoja on myös Tampereen kaupungin internetsivuilla. Sivuilla kerrotaan muun muassa sijaisperheen tehtävistä ja valmennuksesta sekä siitä, mitä sijaisperheeltä odotetaan. Sijaisperheiden toimintaa esitellään myös videoilla.


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Heli Fogelman
puhelin 0400 989 332
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen