Siirry sisältöön

Kangasalla ja Orivedellä haetaan vapaaehtoisia pyöräkokeilijoita

Julkaistu 22.8.2019 14.34

Kangasalla ja Orivedellä on käynnissä vapaaehtoisten haku pyöräkokeiluun. Osana Tampereen kaupunkiseudun ilmastonmuutoksen hillinnän Canemure-hanketta etsitään asukkaita, jotka haluaisivat käyttöönsä sähköpyörän helpottamaan arkista matkantekoa. Kokeilulla halutaan selvittää, miten uudet kulkupelit madaltavat kynnystä pyöräilyyn ja helpottavat kulkua julkisen liikenteen pysäkille tai asemalle.

Sähköpyörä, taittopyörä ja pyöräperäkärry
 

Kokeiluun ovat tervetulleita erityisesti työmatkaliikkujat, jotka nyt kulkevat Kangasalta tai Orivedeltä Tampereelle omalla autolla päivittäin tai lähes päivittäin ja joilla esimerkiksi liian pitkäksi koettu kävelymatka bussipysäkille tai Orivedellä myös juna-asemalle estää joukkoliikenneyhteyden hyödyntämisen.

Sähköpyörä kokeiluun kahdeksi viikoksi - Orivedellä voi valita myös taittopyörän

Pyöräkokeilu käynnistyy syyskuussa ja kokeiluun valitut osallistujat saavat kahdeksi viikoksi maksutta käyttöönsä sähköpyörän. Orivedellä on sähköpyörän lisäksi mahdollisuus valita käyttöönsä taittopyörä, jonka saa pyörämatkan jälkeen taitettua paketiksi ja otettua mukaan junaan maksutta. Lisäksi molemmissa kaupungeissa sähköpyörään voi halutessaan liittää myös lastenkuljetuskärryn, joka helpottaa esimerkiksi perheellisten osallistujien päiväkotimatkoja.

Hankkeella kehitetään kestäviä matkaketjuja ja liityntää joukkoliikenteeseen

Kokeilut ovat osa valtakunnallista Canemure – Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia -hanketta, jossa edistetään ilmastonmuutoksen hillinnän käytännön toimia vuosina 2018-2024. Tampereen kaupunkiseudulla toteutettavassa osahankkeessa kehitetään kestäviä matkaketjuja ja liityntää joukkoliikenteeseen. Kangasalan ja Oriveden pyöräkokeilut ovat Tampereen kaupunkiseudun osahankkeen ensimmäisiä pilotteja. Canemure-hanketta toteuttaa Tampereen kaupunki yhteistyössä Tampereen seudun joukkoliikenteen, Tampereen kaupunkiseudun, Kangasalan kaupungin, Lempäälän kunnan, Nokian kaupungin, Oriveden kaupungin, Pirkkalan kunnan, Vesilahden kunnan ja Ylöjärven kaupungin kanssa. Hanke on saanut rahoitusta Euroopan unionin Life-ohjelmasta.

Vapaaehtoisten kokeilijoiden haku jatkuu 31.8. asti. Kokeiluun voi hakea mukaan sähköisen lomakkeen kautta. Valittaviin kokeilijoihin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti, jolloin he voivat vielä varmistaa halukkuutensa osallistua.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki:
Projektipäällikkö
Sanna Ovaska
puhelin 040 801 3125
sähköposti [email protected]


Teksti Sanna Ovaska