Siirry sisältöön

Isokuusen päiväkodin ja koulun rakentamisen hankesuunnitelma hyväksyttiin

Julkaistu 21.8.2019 19.14

Vuoreksen Isokuusen päiväkodin ja koulun rakentamisen hankesuunnitelma hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakuntakunnassa 21.8.2019. Sama suunnitelma on myös sivistys- ja kulttuurilautakunnan käsittelyssä 22.8.

Uusi päiväkoti on mitoitettu 160 lapselle ja esi- ja alkuopetuksen 150 oppilaalle. Kaksikerroksinen rakennus tulee sijoittumaan Honkakuusenkadun, Isokuusentanhuan aukion ja Tervaslammenpuiston rajaamaan kortteliin.

Rakennustyöt on tarkoitus ajoittaa lokakuun 2020 ja marraskuun 2021 väliselle ajalle, jolloin rakennus voidaan varustella joulukuun aikana ja ottaa käyttöön tammikuussa vuonna 2022.

Uudisrakennuksen laskettu tilaohjelmapohjainen kustannusarvio on 9,8 miljoonaa euroa. Rakennuksen koko on 3 076 bruttoneliömetriä ja huoneistoala 2 640 neliömetriä. Kustannusarvio on laskettu massiivirakenteisella CLT-runkovaihtoehdolla. Investointiin kuuluu lisäksi jätteiden putkikeräysjärjestelmä, jonka osakemaksu Isokuusen päiväkodin ja koulun osalta on 167 200 euroa ja taideinvestointi 40 000 euroa.

Hankkeelle on varattu määrärahaa vuosille 2019–2021 yhteensä 9,6 miljoonaa euroa, mutta määrärahaa esitetään tarkistettavaksi urakkalaskennassa saatujen todellisten kustannusten mukaiseksi. Kustannusten nousu johtuu pääosin rakennusindeksin 3 prosentin kasvusta.

Iltakäytölle omat vyöhykkeet

Hankesuunnitelman mukaan ensimmäisessä kerroksessa on kuusi päiväkodin ryhmätilaa, ruokasali linjastoineen ja sali, palvelukeittiö, keskusvarasto, siivouskeskus, tekstiilihuoltotila sekä pienkeittiötila. Sali on yhdistettävissä ruokasaliin esimerkiksi isompia yleisötilaisuuksia varten. Kaikki ryhmätilat ovat erotettavissa yhteisistä tiloista lasiseinin ja -ovin. Märkäeteisten yhteydessä sijaitsevat kuivaushuoneet. Iltakäytölle tarkoitetut tilat (liikuntasali pukuhuoneineen ja ruokasali, pienkeittiö, monitoimitilat, niihin liittyvät wc-tilat) on rajattavissa muista tiloista. Liikuntasalia ja puku- ja pesutiloja on mahdollista käyttää myös itsenäisesti. Väestönsuojassa sijaitsevat keskusvarasto, siivouskeskus, tekstiilihuoltotila sekä wc-tiloja.

Toiseen kerrokseen on tulossa kaksi päiväkodin ryhmätilaa, esi- ja alkuopetuksen tilat, henkilökunnan tauko- ja työtilat, sosiaalitilat sekä kaksi ilmastointikonehuonetta. Kulku ensimmäisen kerroksen ruokasaliin tapahtuu sisäportaan kautta. Työ- ja taukotilat sekä puku- ja pesutilat ovat yhteiskäyttöiset koko rakennuksen henkilökunnalle.

Lähtökohtaisesti kaikki tilat suunnitellaan iltakäytön mahdollistaviksi. Jatkosuunnittelussa huomioidaan iltakäytön vyöhykkeet; esimerkiksi sali ja liikuntasali ovat vuokrattavissa kahdelle eri toimijalle samanaikaisesti. Tästä syystä liikuntasaliin on suunniteltu erillinen sisäänkäynti.

Vuoreksen taideohjelman mukaisesti hankkeeseen liitetään taidehankinta. Taiteen suunnittelu ja toteutus yhteen sovitetaan rakennushankkeen aikatauluun. Taideteokset integroidaan kokonaisuuteen ja ympäristöön.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell