Siirry sisältöön

Kaupin uudelle huoltorakennukselle viherkatto

Julkaistu 21.8.2019 19.08

Tampereen Kaupin urheilupuistoon aiotaan rakentaa viherkattoinen huoltorakennus. Viherkatto tulee olemaan kaupungin julkisten rakennusten ensimmäinen laatuaan. Työ toteutetaan pilottina ja koerakentamiskohteena yhteistyössä UNaLab-hankkeen kanssa.

Rakennuksen hankesuunnitelma hyväksyttiin jatkosuunnittelun pohjaksi asunto- ja kiinteistölautakunnassa 21.8.2019, ja asiasta päättää 22.8. myös sivistys- ja kulttuurilautakunta.

Hankesuunnitelman mukaan investointi olisi yhteensä noin 2,7 miljoonaa euroa, joka sisältää aurinkosähköjärjestelmän, viherkaton, nykyisten rakennusten purkamisen ja pysäköintialueen.

Ensimmäisessä vaiheessa pesäpallo- ja jalkapallokenttien laidalle rakennettaisiin huoltorakennus ja turvalliset kevyen liikenteen reitit. Rinnalla tehdään maankäytöstä toiminnallinen yleissuunnitelma ja asemakaavamuutos. Toisessa vaiheessa rakennettaisiin uusi pesäpallokatsomo ja jalkapallokatsomo huoltotiloineen sekä niiden vaatimat uudet autopaikat.

Tavoitteena on rakentaa Kaupin urheilupuistoon sellainen pallokenttien kokonaisuus lämmitettävine tekonurmineen, että toimintaa on ympäri vuoden. Kasvavaa toimintaa varten tarvitaan lisää tukipalveluja ja huoltotoimintaa, joita varten erillinen uusi huoltorakennus rakennetaan. Huoltorakennus sisältää pääosin puku- ja pesutiloja, myös konetallin ja tulostoimiston.

Tilaohjelman mukainen toimintojen tilantarve on yhteensä 600 hyötyneliömetriä. Suunnitelman mukaan huoltorakennuksen rakennustyöt voisivat alkaa keväällä 2020, jolloin tilat olisivat käytössä vuonna 2021.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell