Siirry sisältöön

Hiedanrannan Puutarhajuhlat täyttyivät ilosta ja uusista suunnitelmista

Julkaistu 21.8.2019 9.54

Viime viikonlopun Puutarhajuhlat oli onnistunut kesän päätösjuhla. Kävijöitä Hiedanrannassa oli lauantaina useampi tuhat ja eri ikäisiä ihmisiä viihtyi niin kulttuurin parissa kuin uudistuneen Jukola-rakennuksen innovaatiotilassa.

Yleisö taputtaa sirkusesityksen edessä.
 

Viidennen kerran järjestettävä tapahtuma laajeni tänä vuonna kartanon ympäristöstä saunalavan kautta Kuivaamolle saakka. Kartanolla olleet taidenäyttelyt ja tulevaisuuden kestävän kaupunginosan suunnitelmat kiinnostivat yleisöä. Hyvä sää keräsi väkeä pihapiiriin piknikille ja nauttimaan DJ-musiikista sekä rapsuttelemaan Karva-Kavereita. Erityistä kiitosta tapahtuma sai monipuolisesta ja erilaisesta ohjelmavalikoimasta ja Vagabond-sirkusesityksestä. Myös Valokuvausseuran pitämä ilmainen valokuvauspiste keräsi yli 500 kuvattavaa.

Ensimmäistä kertaa Hiedanrannan Puutarhajuhlien yhteydessä järjestetyllä Tavaranvaihtotorilla tavarat ja vaatteet vaihtoivat omistajaa ilmaisen kirpputorin hengessä. Kuivaamon tavaranvaihtopöydille tuotiin tavaraa tasaiseen tahtiin. Mukanaan sai viedä tavaroita, vaikka ei olisi tuonutkaan mitään. Ilman uutta omistajaa jääneet tavarat kuljetettiin Pirkanmaan kierrätys- ja työtoiminta ry:n Kierrätyskeskuksiin Jankaan, Lielahteen ja Nekalaan.

Uusi Jukola-rakennus avattiin

Hiedanrannan Jukola-rakennus avautui ensimmäistä kertaa yleisölle Puutarhajuhlien yhteydessä. Jukola-rakennus on entinen tehtaan suunnittelukonttori, joka jäi pois käytöstä jo tehtaan toiminnan aikana. Nyt rakennus on remontoitu Sorvaamo-hankkeen toimesta ja se on taas käyttökunnossa. Jukolassa avautui Puutarhajuhlissa innovaatio- ja näyttelytila, jossa esitellään Hiedanrannan alueen historiaa, nykyisyyttä sekä tulevaisuutta. Innovaatiotilaa käytetään myös kaupunginosan kehittämiseen liittyvässä kokous- ja työpajakäytössä. Rakennuksen yläkertaan on suunniteltu tiloja Tampereen yliopiston käyttöön. Yksityishenkilöt voivat tulla tutustumaan Hiedanrannan kehittymiseen kaikille avoimina vierailuaikoina. Kaikenlaiset ryhmät voivat varata Jukolaan omatoimisia näyttelyvierailuja.

Ihmiset tutkivat vaihtotorin tavaroita pöydän ympärillä.
Ekokumppanien järjetämä Tavaranvaihtotori kiinnosti ihmisiä Kuivaamolla.

Palautekysely ja toiveita tulevasta toiminnasta

Hiedanrannan kulttuuri- ja harrastetoimintaa tullaan lisäämään jatkossa. Tarkoituksena on saada alueelle pysyviä toimintoja jo ennen tulevaisuuden kaupunginosan rakentamista. Käy vastaamassa Puutarhajuhlien palautekyselyyn ja kertomassa toiveesi tulevaisuuden toiminnasta Hiedanrannassa.


Yleisölle avattu Jukola kiinnosti ihmisiä jonottamiseen asti.

Lisätietoja

Hiedanrannan kulttuuri
Meiju Mertanen
puhelin 044 431 4931
sähköposti [email protected]

Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin 050 388 0901
sähköposti [email protected]


Kuvat Aliisa Piirla