Siirry sisältöön

Nuorille uusi matalan kynnyksen huumehoidon palvelu

Julkaistu 21.8.2019 8.53

Tampereen kaupunki on perustanut uuden matalan kynnyksen palvelun 16–25-vuotiaille tamperelaisille ja orivesiläisille nuorille, joilla on huumeisiin liittyviä ongelmia. Hatanpäällä Sarviksella sijaitseva nuorten päihdepoliklinikka Nuppo auttaa myös nuorten läheisiä.

Nuppo auttaa 16–25-vuotiaita, joilla on huumeisiin liittyviä ongelmia.
 

Nuposta saa tukea arjessa selviytymiseen, elämänhallintaan ja omien voimavarojen löytämiseen. Lähtökohtana on tarjota apua kokonaisvaltaisesti nuoren tarpeiden mukaan. Tuki ja hoito suunnitellaan yhdessä nuoren, hänen läheistensä ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Nupossa tapaamiset koostuvat yksilökäynneistä sekä ryhmämuotoisesta toiminnasta.

Nuppoon ei tarvita lähetettä vaan apua tarvitseva nuori tai hänen läheisensä voi ottaa sinne suoraan yhteyttä. Myös esimerkiksi koulun ja opiskeluterveydenhuollon henkilökunta voi ohjata nuoren Nuppoon.

Nupon työntekijät ovat tavoitettavissa ilman ajanvarausta ma–pe klo 10–11:

  • Sarviksella osoitteessa Hatanpäänkatu 3 B, 4. kerros
  • puhelimitse numerossa 041 730 0665.

Nupon työntekijöille voi varata ajan myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nuppo(at)tampere.fi tai soittamalla Ensiohjaus Ensioon 040 639 7780 ma–pe klo 8.15–15.00.

Tarvittaessa Nupossa on mahdollisuus käydä myös nimettömänä pari ensimmäistä kertaa.

Nupossa työskentelee sosiaalityöntekijä ja kaksi sairaanhoitajaa. Lisäksi apuna käytetään kokemusasiantuntijoita. Nuppo tekee tiivistä yhteistyötä kaupungin nuorispsykiatrian sekä eri järjestöjen kanssa.

Viime keväänä tamperelaisilta ja orivesiläisiltä kysyttiin verkkokyselyllä toiveita ja ideoita uudelle huumehoidon palvelulle. Kyselyyn saatiin yli 200 vastausta. Vastaajat toivoivat muun muassa pidempiä aukioloaikoja, kokemusasiantuntijoita, eri paikkoihin jalkautuvia työntekijöitä sekä mahdollisuutta käydä kysymässä apua nimettömänä. Moni vastaaja kertoi sosiaalisen median olevan mieluisin yhteydenottotapa. Kyselyssä nousi esiin myös toive, ettei asiakasta pompoteltaisi palvelusta toiseen vaan hän saisi apua yhdestä paikasta.

Nupon toimintaa kehitetään syksyn ja talven aikana saadun kokemuksen ja palautteen perusteella.


Lisätietoja

Hoitotyön päällikkö
Anu Vähäniemi
puhelin 040 800 7387
sähköposti [email protected]

Osastonhoitaja
Yvonne Marjamaa
puhelin 044 481 1657
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Elina Pynnönen