Siirry sisältöön

Kaupunginhallituksen käsittelyyn keskusvirastotalon perusparannuksen tarveselvitys

Julkaistu 15.8.2019 12.35

Tampereen kaupunginhallitus saa maanantaina 19. elokuuta 2019 käsiteltäväkseen keskusvirastotalon tarveselvityksen, jossa on tutkittu virastotalon uudistamismahdollisuuksia toiminnallisten tavoitteiden ja teknisten perusparannustarpeiden osalta. Tavoitteena on keskittää nykyisen virastotalon ja Frenckellin henkilöstö virastotaloon ja kasvattaa työpaikkojen määrä talossa niin, että jatkossa se olisi noin 800 työntekijän monitilatoimisto ja kaupunkilaisille moderni palvelupiste.

Rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas virastotalo valtuustosaleineen sijaitsee Tampereen keskustassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Tarkoituksena on avata virastotalon katutaso kuntalaisten käyttöön ja lisätä tilojen käytettävyyttä myös iltaisin. Tiloihin suunnitellaan palvelupiste, ravintola, näyttelytiloja ja kokouskeskus.

Uusilla tilaratkaisuilla halutaan edistää viihtymistä, virkistäytymistä, työhyvinvointia sekä työn tehokkuutta. Tilat antavat mahdollisuuden yhteisöllisyyteen ja rauhalliseen työskentelyyn. Virastotalosta on tehty vuonna 2018 kattavat talotekniset kuntoselvitykset, joiden perusteella on päädytty siihen, että virastotalon korkea osa perusparannetaan ja huonokuntoinen matala osa puretaan.

Tarveselvityksessä esitetään laajennusta ja perusparannusta, joka on vastaavan laajuista uudisrakentamista edullisempi ratkaisu. Virastojen yhdistäminen ja Frenckellistä luopuminen edellyttää virastotalon laajentamista sekä talotekniikan uudistamista.

Esiselvitysten perusteella tehdyissä laskelmissa on päädytty yhteensä 57,05 miljoonan euron kustannusarvioon, joka muodostuu seuraavasti: laajennus 15,05 miljoonaa euroa ja perusparannus 31,3 miljoonaa euroa, matalan osan purku 0,23 miljoonaa euroa, taidehankinta 0,2 miljoonaa euroa, velvoiteautopaikat 3,45 miljoonaa euroa ja uusi arkisto 6,815 miljoonaa euroa.

Hanke- ja toteutussuunnittelu esitetään tehtäväksi yhtenä kokonaisuutena vuosina 2019–2021 ja rakentaminen vuosina 2021–2024. Seuraavan talousarvioon esitetään isojen investointien määrärahaa vuosille 2020–2024.

Virastotalo on rakennettu kahdessa vaiheessa: eteläpääty vuonna 1967 ja pohjoispääty vuonna 1975. Arkkitehtina toimi arkkitehti Aarne Ervi. Rakennuksen laajuus on noin 15 000 bruttoneliömetriä ja noin 13 000 huoneistoneliömetriä.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell