Siirry sisältöön

Yleisötilaisuus Hippostalon asemakaavoituksesta 14.8.

Julkaistu 12.8.2019 11.34

Kalevan itäosassa sijaitsevan entisen valtion virastotalon tontin asemakaavamuutoksesta pidetään yleisötilaisuus keskiviikkona 14.8.2019 klo 17.30 alkaen Hippostalolla, os. Uimalankatu 1. Valmisteluaineisto on nähtävillä, ja siitä voi jättää mielipiteitä 29.8.2019 saakka.

Asemakaavan tavoitteena on Hippostalon käyttötarkoituksen muutos ja rakennusoikeuden lisääminen. Muutos tehdään kiinteistön omistavan TOAS:n aloitteesta. Virastotalo on tarkoitus korvata uudisrakennuksilla, jotka tarjoavat puitteet monipuoliselle asumiselle ja asumista tukeville palveluille.

Hippostalon sijainti on edullinen: lähistöltä löytyvät niin Kaupin kampus, Hakametsän sporttikampus kuin Kalevan palvelut ja oppilaitoksiakin. Raitiotiepysäkki sijoittuu aivan Hippostalon viereen Teiskontielle.

Virastotalo korvautuu asuinkerrostaloilla

Asemakaavaluonnoksen mukaan vanha valtion virastotalo eli Hippostalo puretaan, ja tilalle rakennetaan kerrostaloja. Valtaosa on opiskelija-asumista, mutta lisäksi tontille rakennetaan myös muita asuntoja, liiketilaa ja toimistotilaa sekä noin 120 lapsen päiväkoti.

Uutta rakennusoikeutta noin 10 000. Tontille muodostuu rakennusoikeutta noin 36 000 kerrosneilömetriä, josta asumista noin 27 000 kerrosneliömetriä. Arviolta tämä tarkoittaa noin 540 uutta asukasta Kalevaan.

Aluetta on suunniteltu siten, että Hervannan valtaväylän ja Teiskontien suunnassa on yhtenäisempi talomuuri. Sekä autojen että polkupyörien vaatima pysäköintitila järjestetään pääsääntöisesti maan alla. Tämä mahdollistaa laajat yhtenäiset, suotuisaan ilmansuuntaan suuntautuvien pihojen järjestämisen melulta suojattuina.

Asuntojen avautumista melun suuntaan rajoitetaan kaavassa, samoin asumisen sijoittumista melun ja ilman laadun kannalta haastavimpiin paikkoihin. Tavoitteena onmonipuolinen, eloisa kortteli hyvien palveluiden äärellä.

Kaavalla pyritään luomaan kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ratkaisu, joka huomioi sijainnin kaupunkikuvallisesti merkittävällä paikalla sekä Kalevan valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön välittömässä läheisyydessä. Kaavaan liittyy rakentamistapaohje.

Kaavatyö alkoi viime vuoden puolelle osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävillä ololla ja siihen liittyvällä yleisötilaisuudella. Palautteen jälkeen luonnosaineistosta kehitetään kaavaehdotus, joka tulee vielä nähtäville ennen yhdyskuntalautakunnan hyväksymiskäsittelyä.


Lisätietoja

Projektiarkkitehti
Katarina Surakka
puhelin 040 806 3935


Teksti Anna-Leea Hyry