Siirry sisältöön

Alueverkostot aloittavat syyskauden – teemana muun muassa kulttuuripääkaupunkihaku

Julkaistu 9.8.2019 14.00

Tampereen alueverkostot kokoontuvat taas kesätauon jälkeen. Elokuussa etelän ja keskustan alueverkostoissa käsitellään kulttuuripääkaupunkihakua.

 

Tampere ja Pirkanmaa hakevat yhdessä kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Tampereen ja pääkuntakumppanin Mänttä-Vilppulan lisäksi haussa mukana on 15 pirkanmaalaista kuntaa: Vesilahti, Orivesi, Sastamala, Hämeenkyrö, Parkano, Pälkäne, Lempäälä, Nokia, Ikaalinen, Kangasala, Pirkkala, Valkeakoski, Virrat, Ruovesi ja Ylöjärvi.

Kulttuuripääkaupunki-hankkeen tarkoitus on parantaa tamperelaisten elämänlaatua ja lisätä yhteisöllisyyttä. Kaupungin ja ympäröivän alueen monipuolinen ja pitkäkestoinen kehittäminen kulttuuritoiminnan avulla on hankkeen päätavoite. Sisällön ja toiminnan ideointiin ja suunnitteluun tarvitaan mukaan tiiviisti myös kaupunkilaisia.

Alueverkoston tapaamisissa on mahdollista jakaa ja kehitellä yhdessä muiden osallistujien kanssa omia ideoitaan kulttuuripääkaupunkihaun käyttöön. Tilaisuuden vetäjänä toimii maisteri Simo Frangén. Mukana on myös hanketiimin työntekijöitä.

Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaku tehdään yhdessä pirkanmaalaisten ja eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Hanke on aloitettu keväällä 2019 työpajoilla, keskustelutilaisuuksilla ja kaikille avoimella kyselyllä. Muun muassa kyselystä ja eri tilaisuuksista saatavien ideoiden pohjalta muodostetaan kulttuuripääkaupunkihaulle yhteiset teemat. Kyselyn tuloksia on hyödynnetty myös Tampereen kulttuuristrategiassa.

Lännen, kaakon ja koillisen alueverkostossa kulttuuripääkaupunkihakua käsitellään myöhemmin syksyllä. Lännen alueverkoston elokuun tapaamisessa vaihdetaan alueen kesän kuulumiset, suunnitellaan syyskauden toimintaa sekä kerrotaan suunnitteilla olevasta lännen ikäihmisten liikuntaraadista.

Kaakon alueverkostossa käsitellään hyvinvointikeskusten asiakkaille tehdyn kyselyn tuloksia, ajankohtaisia alueen asioita ja syksyn tulevia alueverkoston teemoja.

Koillisen alueverkostossa 27.8. puolestaan vammais- ja esteettömyysasiamies Hanna Karojärvi esittelee syrjintäkyselyn tuloksia. Tapaamisessa myös suunnitellaan syksyn toimintaa, erityisesti koillisen syyskarnevaaliviikkoa, joka pidetään 2.–8. syyskuuta.

Lisäksi keskustan alueverkosto tekee keskiviikkona 28.8. klo 12–15 opastetun Pysäkki, puisto ja penkki -kävelyn Kalevassa. Kävelykierros lähtee klo 12 Kiinanmuurin kauppa-aukiolta (Sammonkatu 26). Klo 13.15 Kalevan kirkon seurakuntasalilla (Liisanpuisto 1) keskustellaan nykyisestä ja tulevasta Kalevasta. Paikalla on asiantuntijoita kaupungilta ja aiheena on joukkoliikenne Kalevassa vuonna 2021, Ratikan pysäkkiympäristöt ja ratikan käyttö sekä Kalevan puistoalueiden kehittäminen. Lisäksi kuullaan Tietoiskuja Kalevan muista muutoskohteista. Tapahtumassa mukana Koivupirtin Iloa Arkeen -pysäkkitoiminta.

Alueverkostot kokoontuvat elokuussa 2019:

Etelä ma 26.8. klo 17–19
Kuuselan lähitori (Nuolialantie 46)

Kaakko to 22.8.2019 klo 17–18.30
Hervannan kirjaston lukusali, 2. krs (Hervanta Trio, Insinöörinkatu 38)

Keskusta
ti 27.8.2019 klo 17–19
Tipotien hyvinvointikeskus, auditorio (Tipotie 4)
ke 28.8. Pysäkki, puisto ja penkki -kävely sekä keskustelua nykyisestä ja tulevasta Kalevasta
Klo 12 lähtö kävelylle, Kiinanmuurin kauppa-aukio (Sammonkatu 26)
Klo 13.15 keskustelutilaisuus, Kalevan kirkon seurakuntasali (Liisanpuisto 1)

Koillinen ti 27.8. klo 17–18.30
Koilliskeskus, kokoustila Kivi (Prisman kauppakeskus, Liikekatu 3)

Länsi ti 13.8. klo 17–18.30
Lielahden kirjaston Tuike-sali (Lielahtikeskus, 2. krs, Antti Possin kuja 1)

Kahvia tarjotaan klo 16.30 alkaen

Alueverkostojen tapaamiset ovat kaikille avoimia. Tervetuloa vaikuttamaan kotikulmiesi asioihin!

Tiedotetta päivitetty 12.8.2019:
Kaakon alueverkostossa kulttuuripääkaupunkihakua käsitellään vasta myöhemmin syksyllä, ei elokuussa.


Lisätietoja

Aluekoordinaattori (koillinen)
Ulla Jantunen
puhelin 050 591 1674
sähköposti [email protected]

Aluekoordinaattori (kaakko ja etelä)
Aija Karttunen
puhelin 040 801 6910
sähköposti [email protected]

Aluekoordinaattori (länsi)
Birgitta Tunturi
puhelin 040 800 7977
sähköposti [email protected]

Suunnittelija (keskusta)
Eija Uurtamo
puhelin 040 540 3346
sähköposti [email protected]


Teksti Eija Uurtamo